GÜNCEL 21.06.2011 11:20:25 454 0

Rusya'da uçak düştü: 44 ölü, 8 kişi kurtuldu

Rusya'nın kuzey kesiminde 52 kişi taşıyan Tupolev 134 tipi yolcu uçağı acil olarak inmeye çalıştığı otoyola çakıldı. 44 kişi hayatını kaybetti. 8 kişi de kurtuldu.

Rusya
GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Rusya'nın kuzeybatısında yoğun sisten dolayı düşen ve 44 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasında 8 kişinin sağ olarak kurtulduğu bildirildi.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı Sözcüsü Aksana Semyonova yaptığı açıklamada, RusAir havayolları şirketine ait Moskova'dan havalanan Tu-134 tipi uçağın Petrozavodsk havaalanına inmek için alçalmaya başladığında havaalanı yakınındaki otoyola sert biçimde çakıldığını belirtti.

Bakanlığın internet sitesinde de yayımlanan yazılı açıklamada, 43 yolcu ve 9 mürettebatın bulunduğu uçağın düşmesi sonucu toplam 44 kişinin hayatını kaybettiğini ve hayatını kaybeden 4 kişinin Amerikan vatandaşı Rus olduğu belirtilerek, 'Kazadan 8 kişi sağ olarak kurtuldu. Yaralılar arasında bulunan bir anne ile 9 ve 14 yaşındaki oğulları da Petrozavodsk'taki hastanede tedavi görüyorlar. Durumları ciddi' denildi.

Açıklamada, kazanın küçük bir köyün hemen dışında meydana geldiği ancak uçağın düştüğü yerde başka bir can veya mal kaybına neden olmadığı ifade edildi.

Rusya Soruşturma Komitesi, kazaya insan hatası veya teknik bir arızanın yol açtığı olasılığı üzerinde durduklarını açıkladı.

Havacılık Komitesi Başkan Yardımcısı Aleksiy Marazov da yaptığı açıklamada, yoğun siste inmenin son derece zor olduğunu ve pistteki yüksek yoğunluktaki aydınlatma ışıklarının ise yoğun siste inen uçağa yardımcı olamadığını söyledi.

Petrozavodsk Havaalanı Müdürü Aleksiy Kuzmitskiy de yaptığı açıklamada, elde ettikleri ilk bilgiye göre uçağın alçalma sırasında elektrik hattını kestiğini ve karayolundaki ışıkların kesilmesine neden olduğunu kaydetti.

RusAir'den yapılan açıklamada, Tu-134 tipi uçağın kontrollerinin düzenli olarak yapıldığı ve uçağın teknik açıdan iyi durumda olduğu belirtildi.

Tu-134 ve Tu-154 uçakları 1960'lı yıllardan beri Sovyet ve Rus sivil havacılığının en önemli uçakları oldu. Petrozavodsk havaalanı yakınında alçaldığı sırada düşen 68 yolcu taşıma kapasitesine ve 2 bin kilometre uçuş menziline sahip Tu-134 tipi uçak 1980 yılında yapılmıştı.

Rus televizyon kanalları da karayoluna dağılan uçağın enkazına ait parçaların görüntülerini yayınladı.

'Russia Today' televizyonuna konuşan bir görgü tanığı, 'Ben enkazdan 3 kişiyi çıkardım. Biri kadındı. Size tam olarak söyleyemem ama bir erkekten daha hafifti. Karanlık olduğu için görmek son derece zordu. Sonra bir adam daha vardı o da benden daha zayıftı. Ben ve Baba Andrey, Sergey adındaki şişman bir kişiyi de taşıdık. Bize yardım eden üçüncü bir kişi daha vardı' dedi.

Uçak enkazından 2 kişiyi daha çıkararak taşıdıklarını söyleyen görgü tanığı, 'Bir başka adam daha elini bana uzattı ama ona yardım edemedim çünkü uçakta patlamalar başlamıştı. Uçağın yakınına gidemiyordum çünkü her şey alevler altındaydı. Çok üzgünüm' ifadesini kullandı.

Acil Durumlar Bakanlığı tarafından yayımlanan kazada hayatını kaybedenlerin listesinde bir İsveç, bir Danimarka ve 2 Ukrayna vatandaşı bulunuyor. Hayatını kaybedenler arasında Rusya Premier Futbol Ligi hakemlerinden Vladimir Pettay da bulunuyor.

Rusya ve eski Sovyet Cumhuriyetleri dünyadaki en kötü hava güvenliğine sahip ülkeler listesinin başlarında yer alıyor. Uzmanlar buna gerekçe olarak uçakların son derece eski olmasını, pilotların yeterince eğitilmemesini ve hükümetin hava şirketlerine yönelik zayıf denetimini gerekçe gösteriyorlar.

Uluslararası Ulaştırma Derneği dün yayımladığı açıklamada, Rusya'nın son dönemde hava güvenliğini artırdığı ve Rusya'da 13 büyük havayolu şirketinin son 3 yılda herhangi bir kazasının bulunmadığına dikkat çekilmişti.

Kaynak : haber7.com


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.