Tarih: 01.01.0001 00:00 246

TBMM'de anahtarlar değiştiriliyor

Türkiye'de ekonomik krizle birlikte artışa geçen hırsızlık olayları TBMM'nin de başına dert oluyor. Yüzlerce güvenlik personeli tarafından korunan Meclis'te alınan tüm önlemlere rağmen şikâyetler bitmiyor.

TBMM
Türkiye'de ekonomik krizle birlikte artışa geçen hırsızlık olayları TBMM'nin de başına dert oluyor. Yüzlerce güvenlik personeli tarafından korunan Meclis'te alınan tüm önlemlere rağmen şikâyetler bitmiyor. Milletvekillerinin odalarından bile eşyalar çalınıyor.

CHP Edirne Milletvekili Bilgin Paçarız, Meclis’teki hırsızlık olaylarını TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in yanıtlaması istemiyle verdiği önerge ile gündeme getirdi. Milletvekili odalarının bulunduğu TBMM Halkla İlişkiler binası A Blok, üst zemin 6. banko 5 nolu odasından, Ziraat Bankası tarafından kendisine gönderilen ajanda benzeri ürünlerin yer aldığı bir hediye kutusu ile çeşitli kurumlarca gönderilen promosyon türü eşyaların çalındığını anlatan Paçarız, “Çalınan eşyaların değeri önemli olmayabilir, fakat bir milletvekilinin odasına girilmesi neticesinde böyle bir olayın yaşanmasını doğru bulmuyorum” dedi.

Anahtarlar değiştiriliyor

Şahin adına önergeyi yanıtlayan TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, milletvekillerinin talebi halinde odalve dolapların anahtarlarının yenilendiğini söyledi. Pakdi’in verdiği bilgiye göre halkla ilişkiler binalarında ortalama 12 polis memuru ile 24 saat önleyici hizmet veriliyor.

Polisler devriye görevi esnasında kapısı açık ve boş makam odası gördüklerinde sekreter, danışman ve banka görevlileri uyarıyor.

2009 yılı içinde halkla ilişkiler binalarında yedi kayıp ve hırsızlık olayı Koruma Müdürlüğü’ne bildirildi. Güvenlik önlemlerin gözden geçirilmesi planlanıyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.