Tarih: 01.01.0001 00:00 1296

Türk turizmcilerin yeni hedefi!

Sincan Uygur Özerk bölgesinden Türkiye'ye turist potansiyeli sağlamak isteyen turizm şirketleri, Türkiye'yi tanıtıcı çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Türk turizmcilerin yeni hedefi!

Hainan Havayolları'nın 11 Temmuz'da başlayacağı İstanbul seferleri ve Türkiye'deki turizm destinasyonlarının tanıtımı için Urumçi'de Türk Kültürü ve Turizmi etkinliği düzenlendi.

Çin'de faaliyet gösteren iki turizm şirketinin ortaklaşa düzenlediği etkinliğe, yerel yetkililer, yerel turizm şirketleriyle Hainan Havayolları temsilcileri Türkiye'yi tanıma fırsatı buldu. 

Pekin Büyükelçisi Murat Salim Esenli ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşaviri İlknur Yiğit'in de katıldığı etkinliğe, yerel basın büyük ilgi gösterdi. Yerel televizyon kanalları ve gazeteler, Büyükelçi Esenli'nin ''Çin-Türkiye ilişkilerinin gelişmesinde son derece büyük bir adım atılıyor'' ifadelerine yer verdi.

Çin'deki bir turizm şirketinin temsilcisi olan Gökhan Şişman, Sincan bölgesinde Türkiye'ye yönelik önemli turizm potansiyeli bulunduğunu belirterek, bölgede ''repeat customer'' diye adlandırılan Türkiye'ye birden fazla kez gelecek geniş bir kesim bulunduğuna işaret etti.

Öte yandan bu yılın Ocak ile Mayıs ayları arasında Türkiye'yi 35 bin 339 Çinli ziyaret etti.

Kaynak : haber7.com


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.