GÜNCEL 29.06.2011 13:19:36 472 0

Yıllık izni Filistin'de ameliyatta geçirdiler

Yıllık izinlerini Filistin’de geçirme kararı alan 7 doktorla 2 hemşireden oluşan Yeryüzü Doktorları ekibi, Pazar gününe kadar 400 muayene ile 50’nin üzerinde ameliyat gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Yıllık izni Filistin

ERDİNÇ AKKOYUNLU'nun haberi

Yeryüzü Doktorları’ndan 7 doktor ve 2 hemşirenin bulunduğu ekip, plastik cerrahi, anomali ve çocuk ürolojisi ameliyatlarını gerçekleştirmek için Filistin’de çalışıyor. Yıllık izinlerini kullanarak Filistin’e giden ekibin koordinatörü Bezmialem Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekosntrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanlığı Prof. Dr. Ethem Güneren, Pazar gününe kadar 400’e yakın hastayı muayene edip, 50’nin üzerinde ameliyat gerçekleştireceklerini söyledi. Sağlık Bakanlığı ve TİKA’nın da destekleriyle Filistin’de olduklarını söyleyen Prof. Dr. Güneren, “Burası yarı açık cezaevi gibi. Filistinli yetkililer ‘Siz bize kardeş gibi davranıyorsunuz, lütfen gitmeyin, her seferinde gelin’ diyor ama hasta bitmez. Onlara balık tutmayı öğretmemiz lazım. Buradaki tüm doktorlar gönüllü olarak geliyorlar. Buraya gelmek isteyen de çok doktor var. Kimisi yıllık izinlerini kullanıp geliyor. İmkanlar kısıtlı, aletleri de Türkiye’den getirerek başarılı olmaya çalışıyoruz” dedi.

Ancak kardeşlerimize güveniriz

Filistin hükümetinin çağrısı Dış İşleri Bakanlığı ve TİKA’nın destekleriyle bir dizi plastik cerrahi, anomali ve çocuk ürolojisi ameliyatı için giden Yeryüzü Doktorları ekibinin koordinatörü Bezmialem Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekosntrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanlığı Prof. Dr. Ethem Güneren, STAR’a yaptığı açıklamada, “Filistin’de uzman doktor var, fakat zorluk derecesi yüksek ameliyatları gerçekleştirecek yetenekte doktor yok. Biz buraya ilk olarak 2007 yılında geldik. O zaman, ameliyat yapmak için gerekli alet eksikliği de vardı. Bu eksikliği zamanla Türkiye’den yaptığımız takviyelerle giderdik. Burada üç plastik cerrah ve üç çocuk ürolojisi uzmanı olarak, Filistin’li uzmanların gerçekleştiremeyeceği ameliyatları yapacağız. Pazar gününe kadar Filistin’in El Halil kentinde olacağız. Buradaki El Halil Prenses Alia Hastanesi’nde ameliyatlara gireceğiz. Filistin sağlık otoritesi çalışmalarımızdan çok memnun olduğunu her fırsatta dile getiriyor. Bize sürekli olarak ‘Siz bize kardeş gibi davranıyorsunuz, lütfen gitmeyin, her seferinde gelin’ diyor ama hasta bitmez”dedi.

Filistin yarı açık cezaevi gibi

Filistin’de Mavi Marmara katliamından sonra abluka yumuşasa da İsrail’in ambargosu nedeniyle tıbbı malzeme güçlüğü çekildiğini belirten Prof. Dr. Ethem Güneren, “Filistin’de abluka sürüyor. Burası yarı açık cezaevi gibi. İnsanlar tünellerde yaşıyor. Bir yere gitmek için İsrail’in abluka duvarını dolaşmak lazım. İnsanlar 50 metre ötedeki yakınlarını görmek için 5 kilometre yol gidiyor”dedi. Batı Şeria’nın El Halil ve Nablus kentlerinde çalışmalar yürüten ekipte İstanbul Üniversitesi Rektörü ve Pediatrik Üroloji uzmanı Prof. Dr. Yunus Söylet’in yanı sıra İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Oğuz Çetinkale, Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Haluk Emir, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Tunçbilek, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Asım Esen ve Türkiye Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Cem Kara ile birlikte, hemşireler Serap Aslan ve Hatice Baran yer alıyor.

14 saat ameliyat

Prof. Ethem Güneren “Burada sadece Türkler yok. ABDliler, Finlandiyalılar, İngilizler gibi pek çok ülke doktoru var. Ama onlar günde 3-4 ameliyattan fazlasına girmiyorlar. Biz ise elimizdeki hasta sayısı bitene kadar sabahtan gece yarısına kadar ameliyathanede çalışıyoruz. Günde 13-14 hastayı ameliyat ettiğimiz oluyor. YÖK kararları ile kontenjan sayısı daha da arttırılırsa, bu bölgedeki açığı kapatmak için onları Türkiye’de eğitebiliriz”diye konuştu.

STAR GAZETESİ

Kaynak : haber7.com


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


İnegöl’de Küçükbaş Hayvancılık Festivali başladı

Keşan Doçek Dağ Bisiklet Festivali başladı

İtfaiyeden UMKE’ye iple erişim eğitimi

Trafik güvenliği için 870 bin metre yol çizgi çalışması yapıldı

Bursa’da çevre kirliliği

Bursa’nın en büyük parkı: Hüdavendigar Kent Parkı

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde öğrenciler, patili dostlarıyla buluştu

Bursa Büyükşehir personelinden sahil temizliği

Başkan Büyükkılıç ücretsiz yaptı, çocuklar gönüllerince dilsiz dostlarla vakit geçirdi

İnegöl Belediyesi din görevlilerini ağırladı

Gelenekler Yıldırım'da yaşatılıyor

Ankara Büyükşehirden yeni bir gençlik merkezi daha

Başkan Yıldız’dan personele promosyon müjdesi

Bursa'da genç annenin can verdiği kaza saniye saniye kamerada

Bilgehanelerin “Bir Meslek Hafızlıkla Taçlanırsa” söyleşisine Op. Dr. Salih Selman katıldı

Başkan Hürriyet, din görevlileriyle Gülümse Kafe’de bir araya geldi

İngiltere’nin sömürgecilik tarihi son mu buluyor?

Kitapların büyülü dünyası çocukların gelişimine katkı sağlıyor

Bursa’da yuvalandırma şenliği başladı!

Manisa'da zabıtadanhayat kurtaran müdahale

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.