Tarih: 29.06.2011 15:11

İtalya'dan Esenyurt'a Ziyaret

Facebook Twitter Linked-in

Temur Akçiçek’in uzun yıllardır dostu olan Tullio  Belediyeyi ve sonrasında ilçeyi gezdi. Türkiye’ye hayran olduğunu ve Esenyurt Belediyesi’nin gerçekleştirdiği projeleri ve hizmetleri takdir ettiğini söyledi. Başkan Vekili Temur Akçiçek ile Esenyurt Belediyesi faaliyet kitapçığını inceleyen İtalyan misafir, Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun çok çalışkan ve başarılı bulduğunu ifade etti.  Sanayici olan Nicola Di Tullio, Akdeniz ülkelerinin insanlarının çok sıcak kanlı olduğunu bu yüzden İtalyanlar ve Türk halkının birbirine çok benzediğinin altını çizdi.
 
Esenyurt Belediye Başkan Yardımcıları Selahattin Boyraz ve Ziya Özvatan ile birlikte Başkan Danışmanı Metin Karakoç’u da makamında ziyaret ederek yapılan çalışmalar ile ilgili  sohbet eden Tullio, Belediye Başkanlığı yaptığı ilçenin nüfusunun 7 bin ve sahili olan çok güzel bir balıkçı kenti olduğunu belirtti. Esenyurt Berlediyesi’yle kardeş belediye olma yönünde önümüzdeki günlerde adım atacaklarını açıkladı.
 
Türkiye’nin 12 Haziran’daki seçimini değerlendiren Tullio, “Ak Parti’nin bir kez daha oyunu artırarak iktidara gelmesi büyük bir başarı sağlamıştır. Bu sebeple Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ı ve AK Parti camiasını tebrik ediyorum. Türkiye de bizim gibi bir Akdeniz ülkesi. Akdeniz ülkeleri olarak bir birlik oluşturulmasını çok isterim. Halkımız Türkleri çok seviyor” dedi.  



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —