KÜÇÜKÇEKMECE 29.06.2011 15:54:00 6127 0

Yazarlık Atölyesi İlk Mezunlarını Verdi

Yazar A. Ali Ural koordinesinde Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde 6 ay boyunca devam eden yazarlık atölyesi, ilk mezunlarını verdi.

Yazarlık Atölyesi İlk Mezunlarını Verdi
Geleceğin yazarları, sertifikalarını Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Çetinkaya’nın elinden aldı. Küçükçekmece Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde, ünlü yazar A.Ali Ural koordinesinde 6 aydır devam eden yazarlık atölyesi ilk mezunlarını verdi. Öğrencilerini, bir yazarın yol haritası olabilecek özgün kitaplarla tanıştıran ve onlara yeni bir okuma ve yazma anlayışı kazandıran Ali Ural, 19 kursiyeri edebiyat dünyasına kazandırdı. Yazarlık atölyesine devam eden kursiyerler, sertifikalarını Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Çetinkaya’nın elinden aldı. Küçükçekmece Belediyesi kültür ve sanata verdiği önemi, kültür merkezlerinde açmış olduğu atölyeler ve kurslarla da destekliyor. Bu kapsamda altı ay önce eğitime başlayan yazarlık atölyesinde, yazar A. Ali Ural, öğrencilerinin yazarlık eğilimlerinin belirlenmesi ve desteklenmesinden yola çıkarak, edebiyat dünyasına yepyeni kalemler kazandırdı.
 
“Eğitim Kapasitemiz Genişlemeli”
Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programda, geleceğin yazarlarına sertifikaları verildi. Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Çetinkaya’nın da katıldığı programda Çetinkaya, “Bu zamanda çocuklarımızın tek bir dalda yetişmesi yetersiz kalıyor. Birden fazla dalda yetişmek şüphesiz ki insanın ufkunu genişletiyor. Ali Ural’a çok teşekkür ederim. Bizler Küçükçekmece Belediyesi olarak yaptığımız çalışmalarla yetinmiyoruz. Belediye Başkanımız Aziz Yeniay’ın da ifade ettiği üzere, henüz merdivenin birinci basamağındayız. İnşallah 2014 yılı ve daha sonrasında da güzel günler görmeyi diliyoruz.”dedi.
 
“Edebiyata İhtiyacımız Var”
Yazar Ali Ural ise Başkan Yardımcısı Ramazan Çetinkaya’ya teşekkür ederek, “Altı aylık bir dönemin sonuna geldik. Bizler, atölyemizin ilk mahsulünü vermiş olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Daha mükemmele yol almak adına, kursiyerlerimizin yazılarını da bir kitapta topladık. İnşallah kursiyerlerimiz bundan sonra edebiyat dünyasına fiili olarak adım atarlar. Bu imkanı bize sağladığı için Sayın Aziz Yeniay’a teşekkür ederiz. Edebiyata toplum olarak ihtiyacımız var. Edebiyatla haşır neşir olmak insan ilişkilerini güzelleştirir, ufkumuzu genişletir. Edebiyatı, her mesleğin yanında olması gereken bir meslek olarak görmek gerekir. Herkesle, edebiyat paydasında buluşmayı diliyorum. ” dedi ve öğrencilerini kutladı.
 
“Kursiyerler, Kendi Yazılarını Okudu”
Yazarlık atölyesine devam eden kursiyerler, en güzel yazılarını Küçükçekmece Belediyesi’nin desteğiyle çıkardıkları “Küçükçekmece’mde Biriktirdiklerim” adlı kitapta topladılar. Programda kitapta yer alan yazılarını teker teker okuyan öğrenciler, katılım sertifikalarını Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Çetinkaya’nın elinden aldı. Aldıkları eğitimden duydukları memnuniyeti dile getiren kursiyerler adına Çetinkaya, yazar Ali Ural’a çiçek verdi.

Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.