Tarih: 29.06.2011 15:58

Deprem Dede öğretmenleri uyardı

Facebook Twitter Linked-in

Program çerçevesinde Küçükçekmece’de görev yapan öğretmenler, Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara ve eğitimciler tarafından depreme karşı bilinçlendirildi. Türk Kızılayı ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) işbirliğiyle uygulamaya konulan ”Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma, Afet Zararlarının Azaltılması ve Toplumu Harekete Geçirme Programı” kapsamında Küçükçekmece’de görev yapan öğretmenler depreme karşı bilgilendirildi. Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’ne konuk olan Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr Ahmet Mete Işıkara öncülüğünde verilen eğitimlerle, toplum liderlerinin afet anında bilinçli hareket etmesi ve hitap ettiği kitleyi doğru yönlendirmesi amaçlanıyor. Küçükçekmece’de eğitim veren her okuldan ikişer öğretmenin katıldığı eğitim seminerine, Prof. Dr Işıkara’ nın yanı sıra, Türk Kızılayı Küçükçekmece Şube Başkanı Muhittin Taşkın, Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Nari ve eğitmenler katıldı.
 
Doğa Deprem Sinyalini Veriyor
Seminerde, Türkiye’nin deprem dedesi Ahmet Mete Işıkara, afete karşı bilinçli hareket etmenin önemine değindi. Işıkara, İstanbul’da Adalar’ın güneybatısı ve Gemlik Körfezi’nde şiddetli bir deprem beklediklerini dile getirerek, “Önümüzdeki 18 yıl içerisinde büyük bir deprem bekliyoruz. Küçükçekmece, Adalar’ın güneybatısında meydana gelecek depremi, 10 şiddetinde hissedecek. Mühendislik görmüş yapılar dışında bütün yapılar yıkılacak. Doğa öncül belirtiyi veriyor. Ancak zamanını söylemiyor. Ben 2014 yılında bu depremin olma olasılığı yüksek diye düşünüyorum. Yalova’daki kaplıca sularının ısınması olabilecek depremlerin belirtisi olabilir. Bilinçli davranır ve bilinçli davranmayı yaşam tarzı haline getirirsek, depremin zararlarını en aza indiririz. Bunu siz eğitimcilerin öncülüğünde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.
 
Türk Halkı Depreme Karşı Bilinçsiz
Türk halkının hala deprem konusunda yeterli bilince sahip olmadığını ifade eden Işıkara, “ Toplum sorumluluk almayı istemiyor. Depreme, canıma bir şey olmasın yeter diye bakıyor. İnsanlar karıncaları, bulutları takip ediyor, bunlara göre deprem tahminleri yürütüyor. Medyada da bu inanışlar geniş yankı buluyor. Biz bu önyargıları eğitimle yıkmak istiyoruz. Toplum liderlerinin öncülüğünde toplumda seferberlik başlatarak, insanları bilinçlendirmeyi umut ediyoruz. Çünkü Türkiye hala deprem konusunda yeterli bilince sahip değil.” dedi.
 
Bilinçlendirme Faaliyeti, Tüm Türkiye’ye Yayılıyor
Türk Kızılayı’nın “Afet Zararlarının Azaltılması ve Toplumu Harekete Geçirme Programı” kapsamında Türkiye genelinde 600 eğitmen görev yapıyor. Türk Kızılay’ı bu eğitimle 41 ilde 36 bin kişiye ulaşmış durumda. Program kapsamında Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’ne gelen Kızılay’ın gönüllü eğitimcileri, afetlerde toplum liderlerinin rolü, nasıl hareket etmesi gerektiği ve afetlerden korunma bilinci oluşturma hakkında öğretmenleri bilgilendirerek, zarar azaltma çalışmalarında örgütlenmenin önemini anlattı. 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —