Tarih: 01.01.0001 00:00 1072

Ağaç ve Orman Ürünleri ihracat şampiyonları

Rusya, Kuzey Irak ve Tataristan'ı hedef pazar belirleyen İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, bünyesindeki 28 firmayı 2010'un en başarılı ihraçatçıları seçti.

Ağaç ve Orman Ürünleri ihracat şampiyonları

2010 yılının en başarılı ihracatçılarını ödüllendirdiği organizasyonda, İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman ürünleri İhracatçıları Birliği’nden Kağıt, Karton, Ambalaj, Kırtasiye kategorisinde 9 firma, ‘Ağaç Mamulleri’ kategorisinde 8 firma ve ‘Mobilya’ kategorisinde 9 firma geçen yılın en iyi ihracatçıları seçildiler.

İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Abdullah Tever, sektörün son yıllarda kazandığı ihracat ivmesine değindi. Türkiye ihracat hedefinin 2023 yılında  500 milyar dolar olduğunu hatırlatan Abdullah Tever, sektörün geçen yılki ihracatının bir önceki yıla göre yüzde 16’lık bir artış gösterdiğini kaydetti.

 Tever, “Her yıl ihracatımız yüzde 12.5 artarsa 6 milyar doları mobilya 8 milyar doları ise kağıt, karton ve ambalaj ve 2 milyar doları da ağaç mamulleri olmak üzere toplam 16 milyar dolarlık bir ihracat rakamına ulaşacağımızı düşünüyoruz. Şu anki yıllık ihracat rakamımız 3 milyar doları aşmış durumda” dedi.

Hedefte 3 pazar var

Sektörün 3 adet ihracat pazarını hedeflediğine dikkat çeken Abdullah Tever, “Önümüzdeki günlerde  Rusya’nın yazlık kenti olan Soçi’ye, Kuzey Irak’ta Erbil’e ve Tataristan’da Kazan kentine gideceğiz. Mobilya için gelecek vadeden pazarları seçtik.

Irak’ta Türk mobilyasına çok talep var. İhracatımızda Avrupa’dan sonra ikinci sırada Irak yer alıyor” dedi. Daha önce Kenya’ya bir çıkartma yaptıklarını vurgulayan Abdullah Tever, “Hindistan ve Çin’e de gittik. Bu ülkelere olan 2.5 milyon dolarlık ihracatımızda yüzde 400’lere varan artışlar sağladık. Farklı pazarlama girmemiz lazım. Biz yolu açıyoruz” dedi.

Türkiye mobilyanın üssü oldu

Türk mobilya sektöründe sunta, yonga ve levha üretiminin Avrupa’dan bile ileride olduğuna işaret eden Tever, “Türkiye’de üretim olduktan sonra sektörde patlama yaparız. Türkiye mobilya konusunda üretim üssü konumuna geldi. Özellikle tasarımda kendimizi geliştiriyoruz.

Her gittiğimiz ülkeyi hem keşfediyor hem de o ülkelerin yapısına göre yeni tasarımlar geliştiriyoruz” dedi. Abdullah Tever, 2010 yılının en başarılı ihracatçılarına ödüllerini İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş ile birlikte verdi.

Kaynak : haber7.com


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.