Tarih: 30.06.2011 11:45

Havada atamalar ne olacak?

Facebook Twitter Linked-in

Kabul edilen ek iddianameyle YAŞ öncesi Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki denklem içinden çıkılmaz hale geldi. Ağustos’ta Hava Kuvvetleri Komutanı olması beklenen Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Balanlı ile 1. Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Korcan Pulatsü, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Ziya Güler ve Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral İsmail Taş’ın tutuklanmasının ardından 6’sı havacı 7 general hakkında da yakalama kararı çıkarıldı.

Bu yakalama kararı tutuklamaya dönüşürse 100. yılını kutlayan Hava Kuvvetleri’nde terfi ve atama zincirinde büyük aksaklıklar yaşanacak.

Yerinde mi kalacak?

Ağustos’ta başlayacak YAŞ’ta Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na kimin getirileceğine ilişkin soru işaretleri sürerken, Orgeneral Balanlı ile korgeneraller Pulatsü ve Güler’in tutuklanması Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay’ın görev süresinin teamüllerin aksine 1 yıl daha uzatılması formülünü gündeme getirmişti.

Atman’ın yolu kapandı

Hakkında yakalama kararı çıkarılan diğer 4 generalden ise en üst rütbeli olanı Hava Kuvvetleri Komutanlığı Denetleme ve Değerlendirme Başkanı Korgeneral Turgut Atman. Korgenaral Atman’ın orgenerallik yolunun davanın uzun sürmesi olasılığı nedeniyle büyük ölçüde kapandığı ifade ediliyor.

TSK teamülleri doğrultusunda Atman’ın 2014’te orgeneralliğe, 2016’da ise Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na terfi edebileceği belirtiliyordu. Diğer isimlerden Genelkurmay Bilimsel Karar Merkez Destek Başkanı Tuğgeneral Mustafa Erhan Pamuk 2013’te tümgenerallik, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Personel Daire Başkanı Tuğgeneral Mehmet Eldem ise 2014’te tümgenerallik için terfi sırasına girecekti. Hava Harp Akademileri Komutanı Tümgeneral Bülent Kocababuç ise 2014’te korgenerallik bekliyordu.

MİLLİYET

Kaynak : haber7.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —