Tarih: 01.01.0001 00:00 630

Yıldırım düştü: 34 kişi ölü

Uganda'da, okullarına yıldırım düşen 22 öğrenci ile 1 öğretmen öldü. Afrika'nın batısındaki Nijerya'da da yıldırım çarpan 11 kişi yaşamını yitirdi.

Yıldırım düştü: 34 kişi ölü

Yerel polis sözcüsü, başkent Kampala'nın yaklaşık 260 kilometre batısındaki okula yıldırım düşmesi sonucu yaşları 7 ile 16 arasındaki 51 öğrencinin de yaralandığını bildirdi.

Kampala'nın yaklaşık 320 kilometre kuzeybatısında bir başka okula da dün yıldırım düşmesi sonucu 37 öğrenci ile 2 öğretmenin yaralandığı kaydedildi.

Meteoroloji yetkilileri, okulların yüksek yerlere inşa edilmiş olması ve paratonerleri bulunmadığı için yıldırım düştüğünü belirttiler.

Uganda'da geçen haftalarda da yıldırım düşmesi sonucu az 38 kişi hayatını kaybetmişti.

-NİJERYA'DA DA 11 KİŞİ ÖLDÜ

Afrika'nın batısındaki Nijerya'da da yıldırım çarpan 11 kişi yaşamını yitirdi.

Kızılhaç yetkililerinden Bala Ahmet yaptığı açıklamada, ülkenin Gombe eyaletine bağlı Balanga köyünde, yıldırımın çarptığı 8 çiftçinin öldüğü, 12 çiftçinin yaralandığını söyledi. Nijerya'nın Yobe eyaletinin başkenti Damaturu da pazara düşen yıldırım 3 kişinin ölmesine yol açtı.

Kaynak : haber7.com


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.