Tarih: 30.06.2011 09:48

Darbe anayasasını öven Ekşi'ye en sert tepki

Facebook Twitter Linked-in

Haber: Arzu Erdoğral

TBMM, 24. Dönemini dün törenle açtı. BDP destekli vekiller meclise gelmezken Ergenekon sanığı iki vekilin tahliye edilmemesine tepki gösteren CHP’liler meclise geldi ama yemin etmedi. CHP’de yemin eden tek isim ise Oktay Ekşi’ydi. Yaşı gereği geçici başkanlığı üstlenen ve meclisi açan Ekşi, 27 Mayıs övgüsünde bulundu ve “Elli yıl önce kurucu meclis hukuk ve siyaset tarihinin en demokratik anayasasını yaptı. Şimdi biz de aynen onun gibi yeni bir anayasa yapacağız” dedi.

Darbe anayasasına övgüler yağdıran Oktay Ekşi’ye en sert tepki emekli askeri hakim Faik Tarımcıoğlu’ndan geldi. Sıkıyönetim savcılığı da yapan Tarımcıoğlu “Türkiye'deki bütün kötülüklerin anası 27 Mayıs darbesidir. Bu darbe bir askeri darbedir ve asla övülecek bir durum değildir. Sayın Ekşi'nin onu övmesi fevkalade kötü olmuştur ve doğru olmamıştır” dedi.

Tarımcıoğlu ayrıca “Oktay Ekşi'nin zihniyetiyle bir Anayasa yapılacaksa hiç yapılmasın daha iyidir” ifadelerini de kullandı.

BAZI ZİHNİYETLER HİÇ DEĞİŞMEMİŞ

Oktay Ekşi’nin milcisi açarken 27 Mayıs’a övgüde bulunmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Türkiye'deki bütün kötülüklerin anası 27 Mayıs darbesidir. Bu darbe bir askeri darbedir ve asla övülecek bir durum değildir. Sayın Ekşi'nin onu övmesi fevkalade kötü olmuştur ve doğru olmamıştır. Demek ki bazı zihniyetler 50-60 yıldır hiç değişmemiş. Yaşananlardan hiçbir şekilde ibret almamıştır.

12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat, 27 Nisan ve onun öncesinde de Talat Aydemir'in 22 Şubat ve 21 Mayıs olayları tamamen 27 Mayıs'ın kötü tohumlarıdır, doğumlarıdır.

Bu yüzden fevkalade üzgün olduğumu söylemeliyim. Bazı zihniyetlere hiç olmazsa ibret olabilirdi. Ama olmadı.

OKTAY EKŞİ ZİHNİYETİ İLE BİR ANAYASA YAPILACAKSA HİÇ YAPILMASIN

Peki, Oktay Ekşi’nin “Elli yıl önce kurucu meclis hukuk ve siyaset tarihinin en demokratik anayasasını yaptı. Şimdi biz de aynen onun gibi yeni bir anayasa yapacağız” sözleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Oktay Ekşi'nin zihniyetiyle bir anayasa yapılacaksa hiç yapılmasın daha iyidir. O anayasayı zaten halk 40 defa değiştirmek isteyecektir. Çünkü halkın gözü açılmıştır. O zihniyetle Anayasa yapılması Türkiye'yi feraha götürmez.

AMAÇ YENİ ANAYASA YAPTIRMAMAK

CHP’nin tutumu hakkındaki görüşünüz nedir?

O zihniyetin devamı olarak meclise girmediler. Bu bir B planıydı ve A planı seçimden önce uygulandı. Seçimden sonrası için ise B planı vardı. Bu da yeni Anayasa yaptırmamaktı. Onun için Oktay Ekşi'nin yeni anayasayla ilgili sözleri tamamen bir fanteziden ibarettir.

Ve 61 Anayasa'sını biz yaptık, bu vatanı biz kurtardık anlamında çağrışım yapma amacına yöneliktir. Ciddiye alınması mümkün değildir.

www.on5yirmi5.com

Kaynak : haber7.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —