Tarih: 01.07.2011 09:50

Nihat Doğan hutbe verseydi ne olurdu?

Facebook Twitter Linked-in

NİHAT DOĞAN HUTBE VERSEYDİ MAÇOLUK FARZ OLURDU!

                                                  Seni sevmek langırt oynamak gibi bir şeydi!

Kent ve ot karışımı bir üslup, fikrinin bağrı açık altın sarısı vecizler gömlekten dışarıya fırlayan kıl kalabalığı gibi boy gösteriyor. Kadınlar böylesi erkek prototipini hayallerinde dallandırıp budaklandırarak hayal kirliliği yaratan cinsiyetler olarak arzı endam ediyor.

Varsa yoksa adamlık edebiyatı!

 Adamlığın haritası için gerekli malzemeler, kuzeyden esen sert bakışlar güneyden gelen ılık kaş kalkıklığı ve kafa gırtlağını iyi kullanarak havaya sıkılmış birkaç kahramanlık sloganları ardından gelen asarım keserim sağanağı…

İşte bu tarz adamların sığındığı arabesk fabrikasyon pozisyon versiyonları..

 “Gülsem zücaciye dükkânına acırım, ağlasam fillerle bir sözleşme yapmam lazım” o hesap! Mideye oturan bu magazinsel yiğitlerin fokurdadığı bir medya bozkırındayız.

Kabul edin kadınlar için bu tipler hayal sponsoru. Erkek dediğin öyle bir cümle kuracak ki Balzac’ın kemikleri Prag sokaklarında sızlayacak! Erkek dediğin öyle bir cümle kuracak ki kadın kedi ağzında öd patlaması yaşayan fare gibi sarsılacak!

 Erkek dediğin masaya yumruğunu çakacak ve sen o yumruğu estetik bir hayalperestlikle rüyanda yiyeceksin! Kadınlar bu tiplerin paranoyağı olmuş! Yani hastası… Ne acı?

Şimdi müezzin bey, minareden ezan arası,  “bu hafta Cuma hutbesini Nihat Doğan verecek” dese kadınlar “hayyalel felah!” deyip cumaya koşar. Niye? Bilmem ben de anlamadım! Burnu ve gırtlağı arasında gaz sıkışması yaşayarak basınçlı cümleler kuran tribün arabeskçilerinin fanatiği kadınlardır. Benim anladığım bu!

 Toplumun sevmediğinden nefret etmeyi popüler şiar edinmişlerden değilim. Öyle olsaydı önce kendimden nefret ederdim. Lakin imitasyon kahramanlık, plastik adamlık, kadraj fosili gibi renkten renge dalan tiplere duyulan hayranlığın altında bence başka bir neden var?  Bu nedeni de kadın olan anlar deyip daha fazla kelime israfına girmemek lazım.

Lüzumsuzsa söndürün uyarısı gibi ortalıkta kol gezen adamlara tav olan kadınlar için iyi bir slogan geliyor  “Halk şampiyonları unuturmuş kahramanları unutmazmış”  Hah ha ha!

Şuna halk yerine kadınlar desek!

Esra Elönü - Haber 7eelonu@mynet.com                                          

Kaynak : haber7.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —