Tarih: 01.07.2011 13:21

Yunanistan, Filistin ve İsrail'de arabulucu mu oluyor?

Facebook Twitter Linked-in

Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas, önümüzdeki günlerde İsrail ve Filistin'i ziyaret edecek.

Jerusalem Post gazetesinin haberine göre Papulyas, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in konuğu olarak 11 Temmuz'da, 48 saatlik bir ziyaret için İsrail'de olacak.

Papulyas'ın, ziyareti sırasında Yunan-İsrail ekonomik konferansına katılacağı, ayrıca Batı Şeria'ya geçerek Ramallah'ta Filistin yönetimi yetkilileriyle görüşeceği belirtildi.

Bu arada İsrail'in Atina Büyükelçisi Arye Mekel, iki ülke arasındaki ilişkilerde son bir yıl içinde önemli bir gelişme olduğun, Papulyas'ın ziyaretine büyük önem verdiklerini söyledi. Mekel, bu ziyareti iki ülke ve halkları arasındaki yeni ilişkiler açısından, önemli sembolik bir işaret olarak gördüklerini ifade etti.

Öte yandan İsrailli yetkililer, Yunanistan hükümetinin Gazze'ye yardım filosuna yönelik tavırlarından dolayı memnuniyetlerini ifade ettiler.

Jerusalem Post'un haberinde, 'Yunan hükümetinin, gemilerin Gazze'ye gitmek üzere Yunan limanlarından ayrılmasına yasak koymamakla birlikte, gemilerin katılımcılarına karşı katı seyahat uyarıları yayımladığı ve gemilerin demir almasıyla ilgili uygulanacak prosedürlerin yerine getirilmesini istediği' belirtildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dün Hava Kuvvetleri pilot eğitim kursunun tamamlanması dolayısıyla düzenlenen bir törende yahptığı konuşmada, Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu'dan 'dostum' diye bahsetmişti. Papandreu, Gazze filosuna karşı tavrı dolayısıyla Netanyahu'nun teşekkür ettiği dünya liderleri arasında yer almıştı.

Kaynak : haber7.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —