Tarih: 01.01.0001 00:00 345

'Vekilliği CHP açmadı' sözüne CHP'den tepki

Başbakan Erdoğan'ın 'Baykal bana vekillik yolunu açmadı' sözlerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak sert tepki gösterdi. Toprak, Kuzu'nun o zaman söylediği sözlerin arkasında durmasını istedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, ''2002 yılında sayın Erdoğan'a milletvekili yolunu açtığımızda nasıl demokrasi ve milli irade için dik durduysak bugün de aynı tavır içindeyiz'' dedi.

Toprak, yazılı açıklamasında, CHP olarak demokrasi ve milli irade konusunda 2002 yılında açık, net bir tavır ortaya koyduklarını belirtti.

Erdoğan Toprak, şunları kaydetti:

''Sayın Erdoğan'a milletvekili ve Başbakanlık yolunu açtık. Bunun için AKP'li Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu o zaman kullandığı ifadelerle de CHP'nin ne kadar önemli bir adım attığının hakkını teslim ediyordu. Şimdi bu sözleri söyleyenleri sözlerinin arkasında durmaya davet ediyoruz. Milli iradeye ve demokrasiye inançları ve bağlılıkları varsa bizim ortaya koyduğumuz dik duruşun aynısını sergilemek zorundadırlar.

Seçilmiş milletvekillerimizi suçlu göstermeye, partimizi kriz çıkarıyormuş gibi sunmaya çalışanlar dönüp tarihe baksınlar. Biz her zaman kendimiz değil, herkes için özgürlüğü savunduk, savunacağız. Durduğumuz yer belli. 2002 yılında sayın Erdoğan'a milletvekili yolunu açtığımızda nasıl demokrasi ve milli irade için dik durduysak bugün de aynı tavır içindeyiz.

Biz milli iradenin, halkın seçiminin, insanlarımızın seçtiği arkadaşlarımızın ve demokrasinin yanındayız. Peki, dün bize teşekkür edenler bugün neredeler?''

Kaynak : haber7.com


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.