Tarih: 01.01.0001 00:00 1141

THD, Tarım Bakanlığı'na göreve çağırdı

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Turhan Çakar, her geçen gün gıda hilelerinin artmakta olduğuna dikkati çekerek Tarım ve Köyişleri Bakanlığını göreve çağırdı.

THD, Tarım Bakanlığı

Çakar, yaptığı yazılı açıklamada, gıda hilelerinin azalacağına her geçen gün artarak devam ettiğini belirtti. Geçen hafta haberlere yansıyan tavuk dönerdeki hilelerin bardağı taşıran son damla olduğunu ifade eden Çakar, tüm bu hilelere karşı Tarım ve Köyişleri Bakanlığının denetimlere neden ağırlık vermediğini sordu. Çakar, şunları kaydetti:

''Tüm bu hilelere karşı Tarım Bakanlığı ne yapmaktadır? Eğer denetimler soncunda bu tür hileler saptanmışsa, neden risk ve tehlike altında bulunan tüketiciler ve kamuoyu bakanlık tarafından bilgilendirilmemektedir? Tüketicilerin bu tür gıda hilelerini anlayabilmeleri mümkün değildir.

Bu hileler, ancak laboratuvarlarda yapılacak testler sonucunda anlaşılabilir. Tarım Bakanlığı tüketicilerin evrensel haklarından olan sağlık hakkı ile bilgilenme hakkına saygılı olmalı.

 Tarım Bakanlığı bu tür gıda hilelerini sona erdirmeli, yaptığı denetimler sonucunda risk ve tehlike altında bulunan tüketicileri ve kamuoyunu bilgilendirmelidir. Tarım Bakanlığını gıda hilelerini önlemeye, tüketici haklarına saygılı olmaya ve görevini yapmaya çağırıyoruz.''

Kaynak : haber7.com


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.