Tarih: 01.01.0001 00:00 570

Yüksekova'nın şehitleri evlerine ateş düşürdü

Yüksekova'da şehit edilen Uzman Çavuş Yahya Karakaya ve uzman çavuş Murat Özkozanoğlu'nun babaevinde yas var. Şehit Karakaya'nın 53 günlük evliydi.

Yüksekova
İLİŞKİLİ HABERLER GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Yahya Karakaya'nın (26) baba evinde yas var.

Silahlı saldırıda Uzman Çavuş Murat Özkozanoğlu ile birlikte şehit olan Uzman Çavuş Yahya Karakaya'nın, TOKİ Demokrasi Mahallesi'ndeki baba evine acı haber, askeri görevliler tarafından ulaştırıldı.

Çocuklarının şehit olduğu haberini alan baba Kamil ile anne Salime Karakaya, göz yaşlarına boğuldular.

53 GÜN ÖNCE EVLENMİŞTİ

Şehit Uzman Çavuş Yahya Karakaya'nın, 14 Mayıs Cumartesi günü Funda Feride Karakaya ile dünya evine girdiği ve TOKİ'den aldığı eve ailesini taşıdıktan sonra 15 Haziran'da görev yeri Hakkari'nin Yüksekova ilçesine gittiği öğrenildi. Funda Feride Karakaya'nın ise 3 gün önce hava yolu ile Hakkari'ye eşinin yanına gittiği belirtildi.

Şehit Uzman Çavuş için yarın Pınarbaşı ilçesi Büyükgürleyen köyünde cenaze töreni düzenleneceği bildirildi.

Harp Malülü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz da, şehit babasına başsağlığı diledi.

Şehit evinin bulunduğu TOKİ Demokrasi Mahallesi'ndeki binaya dev Türk bayrağı asıldı. Bu arada 112 Acil Servis ekiplerinin evin önünde beklediği ve şehit yakınlarını sık sık kontrolden geçirdikleri gözlendi.ADANA'DA ŞEHİDİN EVİNDE YAS VAR

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan uzman çavuş Murat Özkozanoğlu'nun Adana'nın Kozan ilçesindeki evinde yas var.

Silahlı saldırıda uzman çavuş Yahya Karakaya (26) ile birlikte şehit olan Uzman Çavuş Murat Özkozanoğlu'nun, Türkeli Mahallesinde yaşayan ailesine acı haber, Kozan Garnizon Komutan Vekili ve Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kubilay Ünal ile Emniyet Müdürü Sabit Akın Zaimoğlu, sağlık görevlileri nezaretinde verildi.

Oğlunun şehit olduğunu öğrenen anne Arseven Özkozanoğlu Kozan Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı, baba Hasan ise yanındakilere sarılarak uzun süre ağladı. Şehidin baba evine belediye zabıta ekiplerince Türk bayrağı asıldı.

Kız kardeşi Hülya Özkozanoğlu, kardeşi ile dün telefonda konuştuğunu belirterek, öldüğüne inanmak istemediğini söyledi.

Murat Özkozanoğlu'nun 1,5 yıllık evli ve eşi Neziha'nın 5 aylık hamile olduğu öğrenildi.

Kaynak : haber7.com


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.