Tarih: 05.07.2011 13:19

Guardian: Erdoğan Kürtlerle barışmalı

Facebook Twitter Linked-in

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kürtlerle “barışması” gerektiği öne sürüldü. The Guardian gazetesince, “Türkiye’deki seçimlerde Kürt başarısı” başlığı ile yayımlanan mektuba imza atan İngiliz milletvekilleri, STK yöneticileri, üniversite öğretim üyeleri, insan hakları savunucuları, yazar ve analistler, Kürtlerin Türkiye’de seçimlerde “elde ettikleri başarı veya Türk otoritelerin devam eden baskıları”nın İngiliz medyasında pek haber olmadığı eleştirisinde bulundu.

Baraj sistemine de eleştirilerin yöneltildiği mektupta tüm 'baskılar' rağmen “36 Kürt siyasetçisinin milletvekili olmayı başardığı, bu sayının önceki seçime göre adeta bir kat fazla olduğu” vurgulandı.

İngiliz medyasının 151 sanıklı KCK davasını da pek az yer vermesinden de şikayet eden imzacılar, Leyla Zana’nın seçilmesini ise, 'cesaret verici” olarak nitelediler.

-“ERDOĞAN, ZANA’NIN MAHKEME SAVUNMASINI OKUSUN”-

Mektupta “Türk Başbakanı Recep Erdoğan, (Zana’nın) bugün hala karşı karşıya bulunduğu tüm suçlamalar için yaptığı, itinalı mahkeme savunmalarını dikkatle okursa iyi eder” ifadeleri kullanıldı.

Mektubun son bölümünde İngiliz hükümetinin Türkiye’nin Ortadoğu’da arabulucu rolünü olumlu karşıladığını ve Avrupa Birliği’ne katılma hedefini desteklediği belirtilerek şu iddialara yer verildi:

“Hükümetimizin, Sayın Erdoğan’a, ilk olarak kendi arka bahçesiyle barış yapması gerektiğini, 15 milyon kadar Kürdün temel demokratik haklarını reddetmeyi sürdürürse Türkiye’nin hiçbir zaman AB tarafından kabul edilemeyeceğini hatırlatması zamanı geldi.”

ANKA

Kaynak : haber7.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —