GÜNCEL 6.07.2011 16:01:43 585 0

Yeni kabine üyelerinden ilk açıklamalar

Başbakan Erdoğan beklenen kabineyi açıkladı. Bakanlık makamına oturacak isimler duygularını anlattı, yeni dönemdeki beklentilerini açıkladı.

Yeni kabine üyelerinden ilk açıklamalar

BÜLENT ARINÇ: BUGÜN GÖREVİMİN DEVAM EDECEĞİ İÇİME DOĞMUŞTUBaşbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yeni kabinedeki görevine ilişkin, ''Bugün de doğrusu 'herhalde görevim devam edecek' diye içime doğuyordu ama biz her türlü göreve hazır olduğumuz için büyük bir heyecan içerisinde değildim'' dedi.

Arınç, TRT Haber'e yaptığı açıklamada, kendisinin daha önce de bakanlık beklentisinde olmadığını, bir kaç gündür TBMM kulislerinde kendisine sorular geldiğini ve ''milletvekili sıfatı yeterli, onu yerine getirebilirsek ne mutlu bize'' dediğini anımsattı.

Arınç, şunları kaydetti:

''Bugün de doğrusu 'herhalde görevim devam edecek' diye içime doğuyordu ama biz her türlü göreve hazır olduğumuz için büyük bir heyecan içerisinde değildim. Büyük bir onurdur. Sayın Başbakanımız, 61. Hükümet'te bize başbakan yardımcılığı görevini takdir etmiş, bundan dolayı mutluyuz. İnşallah bu görevin layıkıyla yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın. Bütün arkadaşlarımla birlikte başarılı bir hükümet olarak görevimizi yapacağımıza inanıyorum.''

Arınç, kabinedeki yeni isimleri nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, ''Bazı arkadaşlar benim için de sürpriz oldu'' dedi. Arınç, AK Parti grubunun çok güçlü olduğunu da belirterek ''Yani bu gruptan 10 tane hükümet çıkar'' görüşünü dile getirdi.

''USTALIK KABİNESİ''

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Bu kabineye 'ustalık kabinesi' diyebilir miyiz?'' sorusunu yanıtlarken, ''Sayın Başbakan, öyle isimlendiriyor. Yani kendimize bir pay çıkarmayalım ama 'bu, AK Parti'nin ustalık kabinesidir' diyor'' şeklinde konuştu.MİLLİ SAVUNMA BAKANI İSMET YILMAZ: 21. YÜZYILIN TÜRKİYE'SİNİ BU HÜKÜMET SAĞLAYACAK

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye'nin güçlenmesinden herkesin menfaat kazanacağını belirterek, ''Birlik ve beraberlik içinde 21. Yüzyıl'ı Türkiye'nin asrı yapacağız bölgemizde'' dedi.

Parlamentoda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yılmaz, Türkiye'nin çok daha iyi bir döneme girdiğini, 21. Yüzyıl'ın güçlü Türkiye'sini bu hükümetin sağlayacağını söyledi.

Türkiye'nin bölgesinde lider olduğunu kaydeden Yılmaz, şunları ifade etti:

''Türkiye'yi güçlendirirsek herkes bundan menfaat kazanır. Dolayısıyla herkesi çağırıyoruz, Türkiye'de taş üstüne taş konulsun. Birlik ve beraberlik içinde 21. Yüzyıl'ı Türkiye'nin asrı yapacağız bölgemizde. Herkesin gönlü huzur içinde olsun. Türkiye daha iyi bir yere gidecek. Çok daha iyi bir dönem gelecek''

Bakan Yılmaz, ''Önümüzdeki süreçte kritik bir döneme giriyoruz. Nasıl bir şey bekleniyor'' sorusuna ise ''Hiçbir sıkıntı olmaz. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti. Bu hukuk devletinde her şeyin nasıl yapılması gerektiğini kanunlar, mevzuat söyler. Dolayısıyla kanun, mevzuat neyi emrediyorsa ona uyulacaktır. Keyfilik yok'' yanıtını verdi.

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI EROĞLU: BUGÜNE KADAR DSİ'DE 921 TESİSİ TAMAMLAYIP MİLLETİMİZİN HİZMETİNE SUNDUK. BENİM ARZUM BUNU KISA ZAMANDA BİN 500'E ÇIKARMAKTIR

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ''Bugüne kadar DSİ'de 921 tesisi tamamlayıp milletimizin hizmetine sunduk. Benim arzum bunu kısa zamanda bin 500'e çıkarmaktır. Yapılacak çok şey var. Ben özellikle GAP, KOP, DAP ve bölgesel sulama projelerinin tamamlanmasını arzu ediyorum'' dedi.

Eroğlu, bakan olarak atanmasının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce DSİ Genel Müdürlüğü ile Çevre ve Orman Bakanlığı görevlerinde bilindiğini hatırlatarak, yeni görevinde de memlekete hayırlı hizmetler yapmak için elinden gelen gayreti göstereceğini söyledi.

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI YILDIZ BAKANLIĞI ŞEHİT CENAZESİNDE ALDI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yeni Bakanlar Kurulu'nda da görevini sürdüreceği haberini Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde Şehit Uzman Çavuş Yahya Karakaya'nın cenaze töreninde öğrendi.

Cenaze töreni sırasında gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlamayan Bakan Yıldız, Kayseri'ye döndükten sonra AA muhabirine şunları söyledi:

''Sayın Başbakanımız Bakanlar Kurulunu açıklarken biz, bildiğiniz gibi Hakkari Yüksekova'da hain bir saldırı sonucu kaybettiğimiz şehidimizin cenaze töreni için, Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesindeydik.

Bu haberi böyle bir ortamda almış olmam, bu makamların gelip geçici olduğunu bizlere bir kez daha hatırlatmıştır. Biz bundan sonra da bu şekilde düşünerek hizmet etmeye devam edeceğiz. Şahsıma gösterilen teveccühe layık olmaya çalışacağım.''

Bakan Yıldız, AK Parti kadrolarının, yaklaşık 9 yılda, 4 hükümet boyunca, gerek Bakanlar Kurulu, gerek Meclis Grup Yönetimi, gerekse genel merkez yönetimine getirilenlerin hepsinin, bu görevleri her zaman hizmet makamı olarak gördüklerini belirtti.

Yıldız, şunları söyledi:

''Biz de AK Parti kültürüne uygun olarak, bakanlık görevine ilk geldiğimiz günden bu yana, bu makamı vatandaşımıza hizmet makamı olarak benimsedik. Bundan sonra da bu düstur çerçevesinde görevimizi, milletimize layık olmaya çalışarak sürdüreceğiz. Geçtiğimiz dönemde, vatandaşımıza enerji sıkıntısı yaşatmamak, dışa bağımlılığımızı azaltmak, yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarımızdan daha fazla faydalanmak için çok önemli işlere imza attık. Türkiye'nin enerji koridoru ve terminali olması yönünde önemli uluslararası projeler yürüttük.

İnanıyorum ki hayata geçirdiğimiz ve yürüttüğümüz çalışmalar, önümüzdeki dönemde enerjideki hedeflerimizin gerçekleşmesinde öncü rol oynayacaktır.

Bundan sonra da aynı şevk ve heyecanla, tüm ekibimizle çalışmalarımıza devam edeceğiz.''

Kaynak : haber7.com


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.