Tarih: 01.01.0001 00:00 512

Tabut servisteki ölüme 15 yıl hapis istemi

İstanbul Halkalı’da 31 kişinin öldüğü sel felaketinde bir tekstil fabrikasına ait serviste ölen 8 kadın işçiyle ilgili son bilirkişi raporu açıklandı.

Tabut servisteki ölüme 15 yıl hapis istemi

Raporda iş yeri sahipleri tali kusurlu bulunurken, savcı Pameks Tekstil’in sahibi ve idare müdürü hakkında 15 yıl hapis cezası talep etti

İstanbul Halkalı’daki Pameks Tekstil fabrikasında çalışan Güldane Çiftçi (22), Özlem Ünal (19), Bircan Karataş (21), Naciye Karadeniz (47), Altun Yüksek (46), Fikriye Özentürk (43), Nuriye Can (37), Nebahat Salkım (39) yaklaşık 3 yıl önce işe binmek için bindikleri kapalı kasa servis aracının sel sularına kapılması sonucu hayatını kaybetti. Faciayla ilgili Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede selde hayatını kaybeden 8 işçinin olay günü kapalı kasa kamyonetin arkasında iş yerine gittikleri, servis aracından inmek istedikleri sırada sel sularının birikmesi neticesinde araç içinde kalarak öldükleri belirtildi. Davayla ilgili olarak mahkeme heyetinin talep ettiği son bilirkişi raporu ise önceki gün mahkemeye ulaştı. Raporda sel felaketi asli, sanıklar ise tali kusurlu bulundu. Raporda 8 işçinin ölümünde afetin 4/8 oranında, sanıklardan fabrika sahibi Mehmet Cevdet Karahasanoğlu’nun 3/8 oranında, idare amiri olan sanık Ferit Göncü’nün ise 1/8 oranında kusurlu olduğu belirtildi. Servis sürücüsü Mehmet Oğur’un da kazada kusursuz olduğu kaydedildi. Savcı sanıklardan servis sürücüsü Mehmet Oğur ’un beraatini talep ederken sanıklardan Pamekst Tekstil’in sahibi Mehmet Cevdet Karahasanoğlu ve İdare Müdürü Ferit Göncü’nün hazırlanan bilirkişi raporu, tanık beyanları, olayın oluşumundaki zararın büyüklüğü, ölü sayısının fazla oluşu dikkate alınarak olayın oluşumunu engellemek amacıyla önlem almadıkları gerekçesiyle “ taksirle adam öldürmek” suçundan 3 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

 

VATAN

Kaynak : haber7.com


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.