GÜNCEL 6.07.2011 13:46:00 789 0

Sosyal ağ kullanıcıları dikkat!

Yaz tatiline girilen şu dönemlerde PandaLabs, Panda Security'nin anti zararlı laboratuvarı, kullanıcıları sosyal ağlardan kaynaklanabilecek bulaşmalara ve dolandırıcılıklara karşı uyarıyor.

Sosyal ağ kullanıcıları dikkat!

PandaLabs Teknik Müdürü Luis Corrons, bu sene çocuklara ve gençlere odaklanmak istediklerini belirterek, bunun nedeni olarak da çocukların ve gençlerin yaz aylarında daha çok boş zamanı olması ve bu nedenle internette daha çok vakit geçirmelerini gösterdi.

Sosyal ağlar için kullanıcıların daha dikkatli olması gerektiğini belirten Corrons, çocukların ve gençlerin sosyal ağlarda daha çok vakit geçirmesinin siber suçluların da dikkatlerini aynı yöne çevirmesine etken olduğunu kaydetti.

Zararlı site linkleri ve zararlı uygulamalar günümüzde gittikçe yaygınlaşırken, buna çözüm olarak da bilinçli internet kullanımı ve sağlam bir aile koruması gereksinimi doğuyor. Sosyal ağ zararlılarının tatil dinlemediğini belirten uzmanlar, şu uyarılarda bulunuyor:

'Sosyal ağlarda paylaştığınız bilgilere dikkat edin: Tatile çıkacağınız günleri internette paylaşmayın, özellikle de aynı sosyal ağda adres bilgileriniz de bulunuyorsa. Bu bir nevi hırsızlara evim boş buyurun içeriyi boşaltın demek gibi. Bunun yanında kızlık soyadı da dikkat edilmesi gereken bir husus. Aile üyelerinizin kim olduklarını sosyal ağlarda afişe etmeyin. Çünkü birçok insan gizli sorularında anne kızlık soyadını kullanıyor. Aile üyelerinin kim oldukları sosyal ağlarda belirtilirse, kızlık soyadı buradan kolaylıkla bulunabilir.

Sosyal ağlarda bulunan güvenlik ve gizlilik ayarlarını mutlaka yapılandırın: Bu sayede sosyal ağlardan gelen zararlı linklerin, uygulamaların bir nebze de olsa önüne geçilebilir.

Aile koruması programları kullanın: Şüphesiz ki yaz tatilinde çocuklar bilgisayarlarını daha fazla kullanacaklar. Bu yüzden onlara internetin nasıl güvenli kullanılacağını anlatmak oldukça önemli bir hal alıyor. İnterneti kullanabilecekleri belirli saat aralıkları vermek akıllıca olabilir. Bunun yanında internette gezinirlerken uygunsuz içerik ya da sayfalara erişmeleri durumuna karşı mutlaka bir gözünüz üzerlerinde olsun.'

Ailelerin her an çocuklarının yanında olamayacağını belirten Avtürk Ürün Müdürü Okan Horasan, çocukların hangi sitelere erişip hangi sitelere erişemeyeceklerini belirleyebilecek gelişmiş bir Aile Koruması yazılımı kullanmanın iyi bir çözüm olabileceğini söyledi. Horasan, 'E-postanıza dikkat edin. E-postalar tehditleri yaymak için oldukça fazla kullanılan bir kanaldır. Bunun yanında oltalama saldırıları ve akla gelebilecek diğer saldırılar da istenmeyen postalar yoluyla dağıtılmaktadır.

Özellikle yılın bu zamanlarında istenmeyen postalar, gerçek olamayacak kadar indirimli tatil fırsatları kullanılarak yollanıyor. Bu postalarda ya kişisel bilgilerin girilmesi ya da gerçekten çok zararlı olan bir dosyanın indirilmesi isteniyor. Bu yüzden bu tür tüm postaları ulaşma anında silmek gerekiyor. Birden fazla kişinin kullandığı bilgisayarlar kullandığınızda ya da paylaşılan bir ağda bulunmanız durumunda mutlaka önlem alın.

Enfekte olup olmadığı bilinemeyeceği için bu tarz paylaşılan bilgisayarlara asla şifrenizi girmeyin. İnternete bir internet kafeden erişiliyorsa, güncel antivirus programı olan bir PC seçilmesi mantıklı olacaktır. İnternette gezinirken şifre girilmesi gereken sitelere girilmesi halinde şifre kaydet seçeneğinin kesinlikle kullanılmaması gerekir. Şifre kaydedilirse, o kişiden sonraki kullanıcı da kişinin bilgilerine erişebilecektir.

Ayrıca kullanılan bilgisayarın enfekte olmadığından da emin olmak gerekir. Son olarak ise banka işlemlerinin kesinlikle ve kesinlikle bu tarz paylaşılan bilgisayarlarda yapılmaması gerekir. Uygulamalar için en son güvenlik güncellemelerini yükleyin. Modeminizi kapatın. Korumasız kablosuz ağlara bağlanmayın' açıklamalarında bulundu.

Kaynak : haber7.com


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.