Tarih: 08.07.2011 12:29

Filistinli çocukların ameliyatını Söylet yaptı

Facebook Twitter Linked-in

BURAK KILIÇ'ın haberi

İsrail ambargosu sebebiyle tıbbî yetersizliklerle karşı karşıya kalan Filistinli çocuklara yardım eli Yeryüzü Doktorları Derneği'nden geldi.

2007'den beri kanayan bölgeye düzenli sağlık seferleri düzenleyen derneğin 10 kişilik ekibine, bu kez İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet de eşlik etti. Çocuk cerrahisi uzmanı Söylet, daha önce yanlış ameliyat olan 22 çocuğu tekrar ameliyat edip sağlığına kavuşturdu. Türk doktorlar toplam 46 çocuğu ameliyat etti.

Yeryüzü Doktorları Derneği, T.C. Başbakanlık TİKA ve Filistin Ulusal Otoritesi Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleşen proje kapsamında Batı Şeria'nın Hebron kentinde çocuklarla buluşan Türk doktorlar, doğumsal anomalileri olan dudak-damak yarığı ve hipospadias hastalıklarının cerrahi tedavisi için kolları sıvadı. Ekibin yeni üyesi, Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet oldu. Çocuk cerrahisi alanında dünyaca tanınan bir uzman olan Söylet, 22 çocuğu ameliyat etti. Hastanelerde adı 'uzman' olan daha çok Doğu Bloku ülkelerde uzmanlık eğitimi alan doktorların bulunduğuna dikkat çeken Söylet, 'Bu doktorlar modern çağdaş tıp yöntemlerini henüz kavrayamamış. Bu nedenle başarısız ameliyat oranı hayli yüksek. Bu yüzden birkaç defa yapılmış ama düzeltilememiş rahatsızlıkları tekrar ameliyat ettik.' dedi.

Filistin'e aynı zamanda arkadaşı olan Yeryüzü Doktorları Derneği Başkanı Prof. Dr. İhsan Karaman'ın davet ettiğini anlatan Söylet, 'Ben de seve seve kabul ettim. Çok mutlu oldum. Meslek hayatımdaki en güzel günlerimden bir kısmını orada yaşadım. Çok huzur duydum. İşe yaradığımı hissettim.' diyor. Filistin'de yaptığı gözlemlerden bahseden Söylet, 'Kadınlar çok akıllı ve sabırlı, çocuklar ise şımarık değil. Türkiye'deki çocukların Filistinli çocuklarla tanışması gerek.' görüşünü dile getiriyor.

ZAMAN

Kaynak : haber7.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —