Tarih: 12.07.2011 06:03

'Aynı dağın yeliyiz biz' ve politikanın inkârı

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti'nin 12 Haziran seçim kampanyasında kullandığı ve büyük ilgi gören 'tanıtım türküsü' hakkında o günlerde bir şeyler yazmak istemiştim. Araya başka konular girdiği için mümkün olmadı. Tahmin ettiğiniz gibi türkünün tarzı-melodisi hakkında değildi söylemek istediklerim. Niyetim bir 'birlik ve bütünlük' çağrısında bulunan -ya da bu yönde 'hayali' bir tespit yapan- sözlerini gözden geçirmekti.

Ben bu sözleri seçim yarışına girmiş bir partinin kendisini ifade etme çabasından çok etrafında kenetlenmesi istenen bir 'milli dava' için 'millete' yapılan bir çağrı gibi değerlendirmiştim. Çünkü bu sözler toplumun farklı-değişik kesimlerinin partileşmiş hallerinin Meclis'te temsil edilebilmek için halka yaptıkları 'politik' içerikli bir çağrıdan çok, son kertede var oluşunda 'seçim'in bile bir önem arz etmediği bir 'birlik ve beraberlik'in,'Bir'liğin bir siyasi parti tarafından ilanı niteliği taşıyordu. Madem ki 'Aynı yoldan geçmişiz biz'; madem ki 'Aynı sudan içmişiz biz', madem ki 'Yazımız bir kışımız bir', madem ki 'Aynı dağın yeliyiz biz'; madem ki 'Şarkılar bir türküler bir'; madem ki 'Hep beraber söyleriz biz'; madem ki 'Aynı sazın teliyiz biz'; madem ki 'Aynı bağın gülüyüz biz' ve nihayet madem ki 'Bir Allah'ın kuluyuz biz', o zaman ne gerek var partilere ve 'politika'ya, 'tek bir partimiz' olsun bize yeter de artar bize!

Hani -benzetmek gibi olmasın ama- Tek Parti döneminin şu ünlü düsturu gibi bir şey: 'İmtiyazsız, sınıfsız, kaynaşmış bir kitleyiz.' Bu düsturun 'türkü hali' yani!

Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz

(Kürşat Bumin - Yeni Şafak)

Kaynak : haber7.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —