Tarih: 01.01.0001 00:00 403

Keçiören’de açık hava sineması nostaljisi

Keçiören Belediyesi geçmişin açık hava sineması geleneğini yaşatan ‘Beyaz Perde Akşamları’ adlı projeyle, Keçiörenlilerin sıcak yaz akşamlarına ayrı bir renk getirdi.

Keçiören’de açık hava sineması nostaljisi

Belediye, gelişen teknolojiyle unutulmaya yüz tutan açık hava sinema geleneğini yaşatmak ve yeni nesillerle tanıtmak amacıyla açık havada sinema projesi başlattı. Geçmişin geleneği olan gazoz, leblebi ve çocuk gürültüleri eşliğinde Keçiörenlileri açık hava sinemasıyla buluşturan ilk gecede 2007 yılında çekilen ‘120’ adlı filmin gösterimi yapıldı. 1914 yılında 1. Dünya Savaşı sırasında Kafkas Cephesi’nde cephanesi tükenen Jandarma Tümeni’ne cephane götürmek üzere yaşları 12 ila 17 arasında değişen 120 çocuktan oluşan birliğin kahramanlıklarını anlatan film, sıcak temmuz akşamında ilçelilere kar ve tipinin soğukluğunu yaşattı. Filmi vatandaşlarla birlikte izleyen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, amaçlarının sıcak yaz akşamlarında Keçiörenlilerin hoşça vakit geçirmelerini sağlamak olduğunu belirti.

 

ANAYURT

Kaynak : haber7.com


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.