Tarih: 01.01.0001 00:00 53

Meral: AB normları değişimin referansı olacak

AB Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle’nin TUSKON’u ziyaretinde konuşan Rızanur Meral, AB’nin oluşturduğu normlar ve değerlerin Türkiye’de değişimin referansı olacağını söyledi.

Meral: AB normları değişimin referansı olacak

TUSKON Başkanı Rızanur Meral:“AB normları Türkiye’de değişimin referansı olacak”

AB Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle’nin TUSKON’u ziyaretinde konuşan Rızanur Meral, AB’nin oluşturduğu normlar ve değerlerin Türkiye’nin önümüzdeki dönemdeki değişiminin referans noktası olacağını belirtti.

Avrupa Birliği Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle bugün Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Genel Merkezi’ni ziyaret etti.

Türkiye - AB ilişkilerinde seçim sonrası dönemde yapılması gerekenler ve Türkiye gündemine dair konuların ele alındığı toplantıda konuşan TUSKON Başkanı Rızanur Meral, Türkiye – AB ilişkilerinde karşılıklılık prensibine dayalı yeni adımların atılmasının hem Türkiye’nin hem de AB’nin sorumluluğu olduğuna dikkat çekerek, “Seçim sonrası oluşan uygun siyasi atmosferde, her iki tarafın da müzakere sürecini tıkayan sorunların çözümü adına girişimlerde bulunmasının bekliyoruz.

 AB’nin oluşturduğu normlar ve değerler, Türkiye’nin önümüzdeki dönemdeki değişiminin referans noktası olacaktır. Bu da ancak daha sıcak ilişkiler ve daha yakın işbirliği ile mümkün olabilecektir” dedi. Rızanur Meral, Türk iş dünyası olarak AB sürecine katkıda bulunmaya ve aktif bir şekilde desteklemeye devam edeceklerini vurguladı. dedi.

 

 

Kaynak : haber7.com


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.