Tarih: 15.07.2011 11:59

Yıldız Tilbe’den Muhteşem Konser

Facebook Twitter Linked-in

Çatalca, festivaller kenti, kültür ve sanat kenti olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bunun bir örneği geçtiğimiz 23 Nisan’da Çatalca Belediyesi tarafından düzenlenen Çatalca’da ikincisi düzenlenen Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivalinde sergilenmişti. Çocuk festivalinin ardından da bu yıl 12.’si düzenlenen Erguvan Festivali start aldı. Çatalca Belediyesi Erguvan Festivalinin ilk günü Çatalca’da ayrı bir heyecan, ayrı bir neşe, ayrı bir coşku ile başladı. Festivalin birinci gününde ilk etkinlik, Çatalca Ziya Altınoğlu Stadyumunda İstanbul Riders Motosiklet Grubu tarafından düzenlenen “Motosiklet Deneyim Eğitimi” ile başladı. Burada vatandaşlara motosiklete binmek, kullanmak gibi uzman motosiklet sevdalıları tarafından eğitim verildi. Ardından Cumhuriyet Meydanında miniklere animasyon gösterileri sunuldu. Burada Çatalca Belediyesi tarafından festival kapsamında sünnet ettirilecek minikler de vardı. Tüm çocuklar Cumhuriyet Meydanında tahta bacak, şişme kukla gibi animasyon öğeleri ile hoşça vakit geçirdiler. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara da kortej başlamadan önce sünnet çocukları ile bir araya gelerek sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
Saatler 18.00’a geldiğinde ise geçtiğimiz sene Çatalca Belediyesi Erguvan Festivali için sanatçı Cihan Yıldız tarafından yazılan, “bayrağı al, coşkunu al, haydi alana. Erguvan Festivali var, gel Çatalca’ya” sözleri ile Erguvan Festivali şarkısı eşliğindeki kortej, Cumhuriyet Meydanından hareket etti. Çatalca sokaklarını dolaşan kortej çarşı içinde durdu. Burada Çatalca Belediyesi Kültür ve Sosyal Müdürlüğü Halk Oyunları ekibi gösterilerini sergilediler. Kortej Çatalca içinde dolaşarak tekrar Cumhuriyet Meydanına geldi. Burada Çatalca Kaymakamı Nevzat Taşdan ve Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Çelenk sunulmasıyla, bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşımız hep bir ağızdan söylendi. Milli Marşımızın ardından Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara tarafından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapıldı. Belediye Başkanı Cem Kara, konuşmasında 12. Erguvan Festivalinde her kesimden herkesin kendisine ait bir şeyler bulabileceğini, kapsamlı bir festival düzenlendiğini belirtti. Başkan Cem Kara şöyle konuştu; “Aydınlık, çağdaş, güler yüzlü Çatalcalı hemşerilerim…
 
Çatalcamızın ve ülkemizin geleceği, umudu; Atatürk ilke ve devrimlerinin savunucusu siz sevgili gençler…
 
Canımız, cananımız, eşimiz, anamız, siz kadınlarımız…
 
Çakıl’dan, Ovayenice’den, İzzettin’den, daha da uzaklardan; Çiftlikköy’den, Karacaköy’den, Binkılıç’tan gelen siz hemşerilerimiz…
 
Hepiniz hoş geldiniz. Sizleri saygı ve sevgi ile selamlıyor; her birinize katılımlarınızdan ötürü ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
 
Sevgili Çatalcalı hemşerilerim…
 
Çatalca’da artık değişim yaşanıyor. Çatalca’da birlik ve beraberlik artıyor; Çatalcalı hem birbirine hem memleketine sahip çıkıyor, destek oluyor. Bu paralelde festivallerimiz de artık halkın desteğiyle, halkın sahiplenmesiyle yapılıyor.
 
En güzel örneklerini 23 Nisan’da hep birlikte gördüğümüz bu birliktelik, bu halk katılımı; Çatalca’da tam manasıyla bir festival yarattı. Atatürk’ün, tüm dünya çocuklarına armağan ettiği o bayramda; Ulu Önderimizin ışığından hiç ayrılmayan siz Çatalcalı hemşerilerimiz, tam 9 farklı ülkeden gelen ve burada 5 gün boyunca bayramını yaşayan küçük kardeşlerimize evlerinizi açtınız. Küçük kardeşlerimiz bayramlarını yaşarken, Çatalcalı çocuklarımız da yeni arkadaşlar edindiler, yeni kültürler öğrendiler. Hepsinden de önemlisi; sizlerin de sayesinde, Çatalca Belediyesi, nice şehirlerin, nice ilçelerin başaramadığını başararak; dünya barışı için, ulusların kardeşliği için sağlam tohumlar ekmiş oldu.    
 
Bu yaptıklarımız; bir paylaşım, bir dayanışma, bir beraberlik sembolüdür. Hem ilçemizin, hem ülkemizin menfaatleri doğrultusunda birlik olup yola çıktığımızda rotamızı kimselerin değiştiremeyeceğinin en büyük göstergesidir.
 
Sevgili Çatalcalı hemşerilerim… Gelişen ama gelişirken de özünü kaybetmeyen bir Çatalca yaratmak için sizlere söz vermiştim. Bu sözümü verirken ana ilkem de; Çatalcamızı bir eğitim, kültür ve sanat kenti haline getirmekti. Bu amaçla yaptıklarımızla artık ülke kamuoyunun da dikkatini çekmeye başlıyoruz.
 
İşte az önce bahsettiğimiz 23 Nisan festivalimiz…
 
İşte kültürlerin kardeşliğinin sembolü, tarihimize sahip çıkmanın güzelliği, ülkemizde bir tek olan Mübadele Müzemiz…
 
İşte geniş kültür, sanat eğitimi yelpazemize hizmetinizde olan Nazım Özbay Kültür Merkezimiz…
 
Ve işte bugün meşalesini yaktığımız 12. Erguvan Festivalimiz…
 
Bugün yaktığımız bu meşale; festivaline sahip çıkan Çatalcalıların yüreğindeki ışığın yansıması demek. Bu meşale eğlenceli günlerin başlaması demek. Bu meşale müzik demek, konser demek. Bu meşale söyleşi ve panel demek, çocuklar için hem eğitici-hem keyifli aktiviteler demek. Bu meşale tiyatro demek, şiir dinletisi demek, kültür demek, sanat demek. Bu meşale spor demek, atalarımızın anısını yaşatmak demek. Bu meşale sevginin ateşi, aydınlanmanın ışığı, bilincin parlaklığı demek.
 
El ele, gönül günüle yapacağımız bu festivalin; yediden yetmişe herkese ulaşabilmesi için, herkesin bu festivalde kendinden bir şeyler bulabilmesi için özenle çalıştık. Çocuklarımızın; uçurtma uçurabildiği, içlerinden gelenleri saf ve amatör bir ruhla resme dökebildiği aktiviteler düzenlerken, aynı anda 40 yaş üstü vatandaşlarımız için bir masa tenisi turnuvası yapabiliyoruz. 16 Temmuz Cumartesi günü yağlı güreş müsabakaları düzenlenirken ayı anda kadınlarımızı yöresel yemek yarışmasında tatlı bir rekabetin içine çekebiliyoruz.
 
Bunun yanında festivalimizde; erkek çocuklarımız için belediyemiz olarak toplu sünnet ettirme işlemini gerçekleştiriyoruz. Berat Kandili olan Cuma günü için de kandil paneli ve tasavvuf müziği eşliğinde semazen gösterisi düzenliyoruz.
 
Şiir severler için şiir dinletisi, eğitim ve bilgilendirme amaçlı paneller, tiyatro sevenler için tiyatro gösterileri de yine festival programımız kapsamında yer alıyor. Ekstrem heyecanlar sevenler için motosiklet deneyimi yaşatma imkanı sunarken; festivalimizin olmazsa olmazı olan konserlerde, Çatalca halkının benimseyeceği, ülkeye mal olmuş sanatçıları huzurlarınıza sunuyoruz.
 
Çatalca insanının her şeyin en güzeline, en kalitelisine laik olduğu düsturuyla yola çıkıyor; hepinizin merak ve heyecanla beklediği festivalimizi burada başlatıyoruz.
 
İnancı tam; ilçesine, belediyesine, kültürüne, festivaline sahip çıkan Çatalca halkıyla birlikte yine festivallerin en güzelini yapmayı arzuluyor, ünümüzü daha da arttıracak, kalitemizi daha da yükseltecek bir festival yaşamayı hedefliyoruz.
 
Başta Çatalcalı hemşerilerim olmak üzere, festivalimize sahip çıkan herkese teşekkür ediyorum. Hepiniz sağ olun var olun…
 
Yolumuz ve bahtımız açık olsun…   “
 
Belediye Başkanı Cem Kara’nın konuşması sonrasında, festival meşalesi yakıldı ve festival kurdelesi kesildi. Daha sonra Festival alanına kurulan stantlar gezilerek esnafa hayırlı işler dileklerinde bulunuldu.
 
Çatalca’da Yıldız Yağmuru Başladı; Cihan Yıldız Ve Yıldız Tilbe
 
Çatalca’ya yıldız yağmuru başladı. 8 gün boyunca sürecek 12. Erguvan Festivalinde ülkeye mal olmuş birçok sanatçı festival konuğu olacak. Bu konukların ilk iki tanesi Cihan Yıldız ve Yıldız Tilbe Çatalca’yı ilk gece salladı. Erguvan Festivalinin ilk gece konserlerine İstanbul 3. Bölge Milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Ferit Mevlüt Aslanoğlu da katılarak Çatalcalıları yalnız bırakmadılar.
 
Festival programının ilk gecesinde sahneyi Silivri Spor Halk Oyunları Ekibi aldı. Silivri Ekibinin halk oyunları gösterisinin ardından sahneye Cihan Yıldız çıktı. Geçtiğimiz yıl Erguvan Festivalinde Çatalcalıları coşturan Yıldız, 12. Erguvan Festivalinin ilk gecesinde de izleyenleri büyüledi. Birbirinden hit şarkıları Çatalcalılarla beraber söyleyen Cihan Yıldız’a konsere katılanlar da büyük coşkuyla eşlik ettiler. Cihan Yıldız konserinde Çatalca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Halk Oyunları ekibi de sahneye çıkarak Cihan Yıldız’a şarkılarında eşlik etti. Cihan Yıldız’ın ardından Çatalca Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, İstanbul Yöresi oyunlarını sergilediler. Miniklerin halk oyunu gösterisi sonrası Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara festival sahnesine çıkarak kısa bir konuşma yaptı. Belediye Başkanı Cem Kara, “Çatalca’nın Ovayenicesinden, Çakılından, İzzettininden. Çatalca’nın Çiftlikköyünden, Karacaköyünden, Binkılıçından. Çatalca’nın Kaleiçisinden, Ferhatpaşasından, köylerimizden gelen, festivale destek veren tüm halkımıza, bizlere maddi manevi destek veren tüm sponsorlarımıza teşekkürlerimi sunarım. Bu bir eğlence, fazla vaktinizi almak istemiyorum ama bir teşekkür konuşması yapma gerekliliğini hissettim. Festivaline, belediyesine, belediye başkanına sahip çıkan Çatalcalılar oldukça, daha güzel işler başaracağımıza inancım tamdır. Herkese buradan tekrar teşekkür ederim” dedi. Belediye Başkanı Cem Kara’nın konuşmasının ardından festivalin havai fişek gösterisi yapıldı. Birbiri ardına patlayan havai fişeklerle birlikte 10. Yıl Marşı, İstanbul 3. Bölge Milletvekilleri Süleyman Çelebi, Ferit Mevlüt Aslanoğlu, Çatalca Kaymakamı Nevzat Taşdan, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve Çatalca eski Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Aydıner başta olmak üzere protokol ve vatandaşlar tarafından hep bir ağızdan söylendi.
 
Muhteşem havai fişek gösterisinin ardından sahneye gecenin yıldızı Yıldız Tilbe çıktı. İlk çıktığı anda gördüğü kalabalık karşısında heyecanını gizleyemeyen Yıldız Tilbe, birkaç şarkı söyleyip, söylediği şarkılara konukların da coşkuyla eşlik ettiğini görünce, stadyumu dolduran binlerce izleyiciye teşekkür etti. Yıllardır Türk Pop Müziğine damgasını vurmuş ve unutulmayanlar arasına giren şarkılarını seslendiren Yıldız Tilbe hem eğlendi, hem eğlendirdi. Kendisi de söylediği şarkılara konseri izleyenlerle birlikte oynayarak eşlik etti. Konser arasında Yıldız Tilbe’ye Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara tarafından bir çiçek ve günün anısına teşekkür plaketi verildi. Çatalca Belediyesi 12. Erguvan Festivali’nin ilk gecesi, Yıldız Tilbe’nin birbirinden güzel şarkılarıyla saat gece 24.00’a kadar devam etti.
 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —