Tarih: 15.07.2011 10:10

Ekranlarda Beraat Kandili ziyafeti

Facebook Twitter Linked-in

Şaban ayının on beşinci gecesi olan Berat Gecesi, şafak sökene kadar dua ve niyazların kabul edildiği, rahmet kapılarının açık olduğu kutlu bir zaman dilimi. Duaların yanık gönüllerden semaya yükseldiği bu geceyi ihya etmek için televizyon kanalları da özel programlarla seyirci karşısına çıkıyor.

Kanal 7'de saat 21.15'te Sultanahmet Camii'ndeki mevlid programını yayınlıyor.

Samanyolu Televizyonu, Berat Gecesi'ni Hazreti Peygamber'i (sas) yedi ay evinde misafir eden büyük sahabinin yanıbaşında idrak ediyor. Kur'an-ı Kerim tilavetleri, ümit kapısını aralayan dualar ve ilahiler ile Berat Kandili Özel programı Eyüp sultan Camii'nden canlı yayınla 22.15'te ekrana geliyor.

TRT 1'in Bolu Göynük Gazi Süleyman Paşa Camii, Burdur Ulucamii ve Çankırı Büyük Süleymaniye Camii'nden gerçekleştireceği ortak canlı yayın saat 20.45'te başlıyor.

TNT'nin Berat Kandili Özel programı, tanınmış hafız ve mevlidhanların katılımı, Ayasofya Hafızlar Topluluğu'nun ilahileri ve Halil Necipoğlu'nun sunumuyla 21.30'da ekranlarda olacak.

MEHTAP TV'de 18.25'te Mukad-des Emanetler belgeseli, 19.40'ta Mehmet Kemiksiz'le Mevlid-i Şerif, 21.00'de Süleymaniye Camii Berat Kandili programı saat, 22.30'da Kırık Testi, 23.40 Eyüp Sultan Camii programı var.

Kanal a'nın Ankara Kocatepe Camii'nden canlı olarak yayın-layacağı programda Mevlid-i Şerif ve Kur'an-ı Kerim okunacak, ilahiler seslendirilecek. Program saat 21.00'de.

ATV ekranlarında Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu, bu gecenin önemini ve bu geceye özel duaları içeren sohbetiyle saat 22.30'da seyirci karşısında. Programa Bosnalı sanatçı Zeyd Şoto konuk oluyor.

Dünya TV, Berat Kandili coşkusunu Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinden ekrana getirecek. Viranşehir Müftülüğü, Viranşehir Genç İşadamları Derneği işbirliğiyle Tepret Camii'nde düzenlenen program, Kürtçe yayın yapan kanalda 20.30'dan itibaren ekranlarda.

ZAMAN

Kaynak : haber7.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —