Tarih: 20.07.2011 11:52

Papandreou: AB, ya batacak ya çıkacak!

Facebook Twitter Linked-in

Papandreou, yaptığı söyleşide, yarın Brüksel'de yapılacak Avro Bölgesi liderler zirvesinin, Avrupa'nın nereye gideceği konusunda ''ya batış ya çıkış'' anı olabileceğini ifade ederek, ''Piyasalar da benim söylediğimi söylüyor, Yunanistan yapabileceğini yaptı fakat Yunanistan Avrupa'nın tüm yükünü ve diğer sorunlarını kaldırabilecek durumda değil'' dedi.

Daha geniş konulara bakmak gerektiğini belirten Papandreou, İtalya ve İspanya'ya yayılmanın devam etmesi durumunda, Yunanistan'ın kendi iç sorunlarını çözemeyeceğini kaydetti.

''Gerekli olan herşeyi yaptık'' diyen Papandreou, ortak para birimine sahip olunan Avro Bölgesinde üstesinden gelinmesi gereken belli sistemik konular olduğunu, ancak ekonomilerin farklı borçlanma politikaları, farklı vergi politikaları ve farklı rekabet edebilirlikleri bulunduğunu ifade etti.

Papandreou, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile görüşmesinden sonra da Avrupa'daki borç sorununun çözümünün ABD'yi doğrudan ilgilendirdiğini ifade etmişti. Papandreou, Avrupa'nın ABD için güçlü bir piyasa olduğunu, burada sorunlar olursa, tüketici güveni sağlanamazsa, daha derin bir resesyon olursa, bunun ABD'deki istihdamı keskin şekilde etkileyeceğini belirtti.

Kaynak : haber7.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —