Tarih: 01.01.0001 00:00 481

İstanbul Adliyesi kapanıyor

Çağlayan'da yeni yapılan adliye sarayına taşınan Sultanahmet'teki İstanbul Adliyesi, basın mensuplarına son kez kapılarını açtı.

İstanbul Adliyesi kapanıyor

Mesai saati öncesi adliye binası önünde kısa bir veda töreni düzenlendi. Törende konuşan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, '3 aydır buradayım ama 17 sene öncesinden benimde hatıralarım var.Yeni binamıza giderken buraya uğrayıp, son defa fotoğraf çektirip ayrılmayı planladık. Bu belki hüzünlü bir şey.

Bir kültür şehri, değer şehri olan İstanbul'un esas tarihi mekanı olan Sultanahmet Meydanı'nın çevresi hepimizin terk etmek istemediği bir yer. Ancak yeni adliye binamızda çok modern, çalışma şartları çok iyi, Avrupa'nın en büyük adliyesi, en büyükten öte kaliteli, modern bir adliye.

Dolayısıyla yeni binamızda daha iyi şartlarda çalışacağız. Ama yıllardır hizmet veren bu tarihi adliyeyi de unutmayacağız. Yeni adliye binamızın hayırlı olmasını diliyoruz. Eski adliye binamıza elveda diyorum, Sultanahmet semtine elveda diyorum. Tabi bu, bir daha buraya gelmeyeceğimiz anlamına gelmez. Geliriz, gezeriz, dolaşırız. Ama görev yerimiz başka yer' dedi.

Adliye çalışanları, binaya asılan 'Elveda' yazısı altında fotoğraf çektirdikten sonra Çağlayan'daki yeni adliye binasına gitti. Yıllar sonra adliyenin içine giren kameralar ise boş koridorları ve mahkeme salonlarını son kez görüntüledi.

 

 

 

 

Kaynak : haber7.com


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.