Tarih: 02.08.2011 10:20

CEO'ların iyileşme ve kur beklentisi

Facebook Twitter Linked-in

CEO’lar kısa dönemde Türkiye ve dünya ekonomisinde önemli iyileşme beklemezken bir yıl sonrasına umutlu bakıyor.

TÜSİAD CEO Forumu çalışmalarının bir uzantısı olan ve yaklaşık 100 CEO’dan oluşan forum üyelerinden alınan bilgilerle oluşturulan TÜSİAD CEO Anketi’ne göre bir yıl sonra Türkiye ekonomisinin genel durumunda, istihdam yaratma eğiliminde, yeni yatırım yapma eğiliminde ve diğerlerine görece daha düşük oranda olmakla birlikte küresel ekonomik koşullarda iyileşme bekleniyor.

‘Dünya kötüye gidiyor’

CEO’ların yüzde 68’i, 3 ay sonrası için Türkiye ekonomisinin görünümünde ciddi bir değişiklik beklemiyor. Yüzde 11’i daha olumlu, yüzde 21’i ise daha olumsuz bir görünüm öngörüsünde bulunuyor. 12 ay sonrasında ise Türkiye ekonomisinin daha olumlu bir performans sergileyeceğini düşünenlerin oranı olan yüzde 42 ile yüzde 37’lik “aynı kalacak” diyen kesim de dikkate alındığında, olumlu bir görünüme işaret ediyor.

CEO’ların yüzde 63’ü küresel ekonomik görünümün 3 ay sonra değişmeyeceğini belirtirken, hiçbir katılımcı üç ay içinde olumlu gelişme beklemiyor. Yüzde 37’lik bir kesim ise dünyanın kötüye gideceğini düşünüyor. Katılımcıların yüzde 32’lik bir kısmı 12 ay sonra dünya ekonomisinin daha olumlu bir performans sergileyeceğini kaydediyor.

CEO’ların yüzde 74’ü 3 ay sonraki döneme ilişkin, kurumlarındaki istihdam düzeyinde değişiklik beklemediklerini söylerken yüzde 53’ü 12 ay sonra istihdam artışı beklentilerinin olumlu olduğunu belirtiyor.

12 ay sonra istihdam yaratma eğilimlerinde değişiklik beklemediklerini kaydeden katılımcıların oranı ise yüzde 42. CEO’lara göre yatırımın önündeki en önemli engel ise hukuki altyapıdaki belirsizlikler.

Kaynak : haber7.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —