Tarih: 01.01.0001 00:00 457

Müziğiyle dua eden adamın konseri

Doğu ve Batının folklorik ve sufi ezgilerini harmanlayarak dünya çıpanda şöhret yakalayan Ömer Faruk Tekbilek bu akşam İstanbul'da konser verecek.

Müziğiyle dua eden adamın konseri

Doğu ve Batı melodilerini folklorik ve sufi ezgiler içinde sentezleyerek Türkiye'yi dünya çapında tanıtan müzisyen Ömer Faruk Tekbilek, Ramazan etkinlikleri kapsamında İstanbul Sultanbeyli’nde bu akşam konser verecek...

“Müzik yapmak dua etmek gibidir” diyen ve müziği kardeşliği tesis etmekte bir araç olarak gören müzisyen, 2 Ağustos Salı günü saat 22.30’da Sultanbeyli Kent Meydanı’nda olacak.

İMAM HATİPLİ BİR SANATÇI

Sanatçı, Kocaeli şehrinde doğmuş, Adana imam hatip lisesinde okurken genç yaşta müzikle uğraşmaya başlamıştır. Ney ve bağlama eğitiminin yanı sıra birçok enstrümanla da ilgilenmiş, Türk müziği ritim ve makamlarını öğrenmiştir. Müziğe olan derin muhabbetini fark ederek bununda dua ve ibadet olduğunu hisseden sanatçı, İmam Hatibi bitirmeden genç yaşta geldiği İstanbul'da çok önemli usta müzisyenlerle çalışma imkânı bulmuş, ayrıca Mevlevi kültürünü yakından tanıma fırsatını da elde etmiştir.

ABD’DE YAŞAMAYA BAŞLADI

1971'de 20 yaşında Türk Klasik Folklor grubunun üyesi olarak gittiği Amerika'da evleneceği bayan ile tanışmış, 1976 yılında kalıcı olarak Amerika'ya yerleşmiştir. Bir süre Sultans adlı gurubuyla müzik hayatına devam ettikten sonra Arif Mardin'in tavsiyesi ile yapımcı Brian Keane ile tanışmış, sonrasında dünya çapında tanınmasını sağlayan birçok başarılı albüme imza atmıştır. Eserlerinde doğu ve batı ezgilerini folklorik ve sufi ezgilerin içinde sentezleyerek dünya çapında beğeni kazanmıştır.

MÜZİK İLE SUFİZM BİRBİRİNE SARILMIŞTIR

Müzik alanında ustalaşma sürecinde Tekbilek, sufizme de ilgi duymaya başladı. Bugün “Ben hala öğrenmeye devam ediyorum” diyor ve ekliyor; “Benim için müzik sonsuzdur. Sufizm ve müzik birbirine sarılmış ve iç içedir. Çalmak dua etmek gibidir”

DÜNYACA ÜNLÜ İSİMLERLE ÇALIŞTI

Doğu ve batı ezgilerini ustaca harmanladığı müziği ve hayat felsefesi ile dünya müzik sahnesinde ağır fakat emin adımlarla ilerleyen Tekbilek, kendi albümlerinin yanı sıra, Don Cherry, Karl Berger, Ginger Baker, Ofra Haza, Peter Erskine, Trilok Gurtu, Simon Shaheen, Bill Laswell, Mike Mainieri, Michael Askill, Arto Tuncboyaciyan, Nusrat Fateh Ali Khan, Jai Uttal, Hossam Ramzy ,Glen Velez başta olmak üzere birçok usta müzisyenle birlikte çalışmalar yapar. Böylece, Türk müzisyen kimliğiyle adını dünya müzik arenasına altın harflerle yazdırmış olur. Tekbilek ; Amerika dışında, Avustralya, Fransa, İspanya, İngiltere,İsrail ve Yunanistan başta olmak üzere birçok kıta ve ülkede verdiği konserlerle hayran kitlesini her gün genişletmiştir.

15 ALBÜMÜ BULUNUYOR!

Ömer Faruk TEKBİLEK’in; Suleyman The Magnificent - İstanbul'dan Görüntüler - Göğün Yedi Katı - Egeli Gemici - Ayasoyfa - Uşşak Semai - Nihavend Fantazi - Kuzeydeki Köy - Topkapının Bahçesi - Rast Medhal - Süleymanın Öyküsü - Teke Zıplaması - Mevlana - Segah Peşrevi - Hicaz Taksimi - Hiaz Peşrevi - Makber - İstanbul'dan Görüntüler adlı 15 albümü bulunuyor.

(aa)

Kaynak : haber7.com


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.