Tarih: 01.01.0001 00:00 5870

6 dakika

Kâinat, saliselerin üzerinde duruyor. Evren zaman ile anlam kazanıyor. Vakit, en hayati parametrelerimizden biri. Ve biliyor musunuz, her 6 dakikada bir çocuk ölüyor Afrika'da?

6 dakika

Zaman, hassaten saat, dakika ve saniye ile ilgili hikâye yazmış biriyim. Hasbelkader zamanı inceleme imkânı bulmuştum.Ve ne kadar görece bir kavram olduğunun farkındayım. 6 dakika, bir açıyla bakıldığında dikkate bile alınmayacak kısalıkta bir süre. Fakat bir açıyla bakıldığında da, muazzam uzunlukta bir zaman dilimi.Kutsal aydayız ve oruç tutuyoruz şartları uygun olanlar. Hele hele iftar saati yaklaştıkça dakikaların nasıl zor geçtiğini bizzat yaşayarak idrak ediyoruz. Ezan saati günde bir dakika geri gidiyor da, belli etmeden nasıl seviniyoruz!Kâinat, saliselerin üzerinde duruyor. Evren zaman ile anlam kazanıyor. Vakit, en hayati parametrelerimizden biri. Ve biliyor musunuz, her 6 dakikada bir çocuk ölüyor Afrika'da?6 dakika dediğin nedir ki, prime time'da bir programın reklam arası kadar süre.12 milyon kişi ölüm riski altında.

(Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz)M. Nedim Hazar - Zaman

Kaynak : haber7.com


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.