Tarih: 10.08.2011 07:20

Barolar Birliği 42 yaşında

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Hepimizin en temel görevi hukuka bağlı kalmak, hukuku devletin, siyasetin, her türlü erkin üzerine çıkarmaktır denildi.

Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu’ndan, birliğin kuruluşunun 42. yıldönümü dolayısıyla yapılan açıklamada, TBB’nin 42 yılda aldığı mesafe ve elde ettiği kazanımlar itibarıyla ulusal ve uluslararası düzeyde kendisine saygın ve güvenilir yer edindiği belirtildi. Birliğin bugünlere gelmesinde emeği olan başta önceki başkan ve yöneticiler olmak üzere herkese teşekkür edilen açıklamada, ebediyete intikal eden başkan, yönetim kurulu üyeleri, delege, meslektaş ve çalışanların rahmet ve özlem ile anıldığı ifade edildi.

Bağımsızlık vurgusu

Savunmanın bağımsızlığı ve özgürlüğü, yargı bağımsızlığı ve yargıç tarafsızlığı, demokrasi, hukuk devleti, temel hak ve özgürlüklerin üzerinde en fazla duyarlı oldukları konuların başında geldiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Avukatlar olarak, barolar ve Barolar Birliği olarak çok iyi biliyoruz ki savunmanın bağımsız ve özgür olmadığı, yargının bağımsız, yargıcın tarafsız olmadığı, demokrasinin egemen, hukukun üstün olmadığı, birey hak ve özgürlüklerinin yeteri kadar güvence altında bulunmadığı bir ülkede avukatlık mesleğinin yapılabilmesi mümkün değildir. Hepimizin en temel görevi hukuka bağlı kalmak, hukuku devletin, siyasetin, her türlü erkin üzerine çıkarmaktır. Türkiye Barolar Birliği yönetimi olarak hedefimiz; ortak ve evrensel olan tüm bu değerlere katkı yapmak ve yine hem barolarımızı hem de mesleğimizi bugün bulunduğu düzeyden çok daha yüksek değer yaratan bir topluluk haline getirmek, avukatın, avukatlık mesleğinin kalitesini daha da yükseltmektir.

Birlik yöneticileri, Anıtkabir’i ziyaret etti. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Vedat Ahsen Coşar başkanlığındaki heyet, Atatürk’ün mozolesine çelenk koyduktan sonra saygı duruşunda bulundu.

(Cumhuriyet) 

Kaynak : haber7.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —