GÜNCEL 11.08.2011 11:37:31 431 0

İlker Başbuğ'u da yakacak ifade

İnternet Andıcı soruşturması kapsamında tutuklanan emekli Orgeneral Hasan Iğsız'ın avukatının açıklamaları, Başbuğ'un da başını ağrıtacağa benziyor.

İlker Başbuğ

Kamuoyunu yönlendirme amaçlı internet siteleri davasında hakim karşısına çıkan emekli Org. Hasan Iğsız tutuklanarak Metris Cezaevi’ne götürüldü.

'İnternet andıcı” davasında hakkında yakalama kararı çıkan emekli Orgeneral Hasan Iğsız tutuklandı. İstanbul 13. Ağır CezaMahkemesi, iddianamenin kabulü ile hakkında yakalama kararı çıkarılan Iğsız, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü polislerince aranarak adliyede olması istendi.

AYLIK GELİRİ 5 BİN TL

Iğsız’ın ilk olarak kimlik tespiti yapıldı. Mahkeme Başkanı, “Hasan Bey buyurun, ayağa kalkarmısınız?” diyerek Iğsız’ın kimlik tespitini yaptı. Iğsız, emekli olup aylık gelirinin 5 bin TL civarında olduğunu belirterek askeri lojmanda kirada oturduğunu ve 800 TL kira ödediğini söyledi. Hakkındaki suçlamaları okuyan Mahkeme Başkanı, “Suçlamalara ne diyorsunuz?” dedi. Iğsız, “Bu aşamada bir şey söylemeyeceğim. Sözü avukatıma bırakıyorum” diye konuştu.

‘SİLSİLE İÇİNDE HAZIRLANMIŞ’

Müvekkiline terör suçlaması yapılmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğunu kaydeden avukat Orhan Önder, “10 yıldır çalışan bu sitelerin faturası en son müvekkilimile andıcın altında imzası olan kişilere çıkmıştır. Andıç, devletin normal silsilesi içinde yapılmış bir faaliyettir. Yüzbaşıdan 2. başkana kadar bir silsile içinde hazırlanmıştır. En üst makama da sunulmuştur” dedi. Savunmanın ardından mahkeme heyeti yakalama kararını Iğsız’ın yüzüne okudu ve tutuklanmasına karar verildi.

Hükümeti devirme suçlaması

Savcının görüşünden sonra duruşmaya ara veren mahkeme, daha sonra kararını açıkladı. Kararda, “Dosyadaki mevcut delil durumu, sanığa atılı, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek ve silahlı terör örgütünü yönetme suçlarının vasıf ve mahiyeti, dosya içeriği, Sanık Hasan Iğsız’a isnat edilen suçları işlediğine dair kuvvetli şüphe sebeplerinin olması, delilleri gizleme veya değiştirme hususlarında da kuvvetli şüphenin bulunması, adli kontrol uygulamasının yeterli olmayacağı, atılı suçların CMK’nın 100/3 maddesinde sayılan tutuklamayı gerektirebilecek suçlardan olması dikkate alınarak Iğsız’ın tutuklanmasına” denildi.

Polis eşliğinde Metris’e götürüldü

Metris Cezaevi’ne götürülen Hasan Iğsız, 1946’da İstanbul’da doğdu, 1976’da Kara Harp Akademisi’nden mezun oldu. Belçika’da Uluslararası Askeri Karargâh Plan Prensipler Dairesi’nde plan subaylığı, Genelkurmay Personel Dairesi’nde şube müdürlüğü ve Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanlığı görevlerini yürüttü. Kara Kuvvetleri Tayin Daire Başkanlığı ve 16. Zırhlı Tugay Komutanlığı görevlerinde bulunan Iğsız, Jandarma Asayiş Komutan Yardımcılığı, Kara Kuvvetleri Personel Başkanlığı ve Belçika-Mons’da Milli Askeri Temsil Heyeti Başkanlığı görevlerini yürüttü.

Sırasıyla Genelkurmay Personel Başkanlığı, 5. Kolordu Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı görevlerinde bulunan Iğsız, 2006’da orgeneralliğe terfi ederek 2. Ordu Komutanlığı görevine getirildi. 2008 yılında Genelkurmay 2’nci Başkanı olan Iğsız, 30 Ağustos 2009 tarihinde 1. Ordu Komutanı oldu. Ayşe Iğsız ile evli olan Hasan Iğsız’ın iki çocuğu var.

YAŞ toplantısında terfi beklerken ifadeye çağrıldı

Emekli Orgeneral Hasan Iğsız, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantılarında en çok konuşulan isim oldu. Geçtiğimiz yıl Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na atanması beklenen Hasan Iğsız, YAŞ toplantıları sürerken “İnternet Andıcı”na ilişkin soruşturma kapsamında ifadeye çağrıldı. Iğsız’ın terfi edilmesi beklenen YAŞ sırasında Savcı Zekeriya Öz tarafından adliye çağrılması tartışmalara yol açtı. Iğsız’ın adı “Ergenekon” savcılarına gönderilen ihbar mektubu ile de gündeme gelmişti. Mektupta, ‘İrticayla Mücadele Eylem Planı’nın, o dönem Iğsız’ın emri ile Albay Dursun Çiçek tarafından hazırlandığı öne sürülmüştü.

BUGÜN

Kaynak : haber7.com


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Erdoğan: Kredi notu artırılan tek ülke olduk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.