Tarih: 11.08.2011 11:30

Fransa'yı sallayan not dedikodusuna yanıt

Facebook Twitter Linked-in

Fransa'nın ''AAA'' olan uzun vadeli kredi notunun düşürüleceği yönündeki söylentilerle hisseleri yüksek oranda değer kaybeden Societe Generale'in CEO'su Oudea, RTL'e yaptığı açıklamada, söylentileri yalanladı ve Fransa'nın sermaye piyasası kuruluna söylentilerle ilgili soruşturma çağrısı yaptı.

Societe Generale'in İspanya ve İtalya'daki bankalar nedeniyle maruz kalacağı risklerin çok düşük olduğunu belirten Oudea, İtalya'da perakende bankacılık faaliyetleri bulunmadığını ve çok zayıf bir pozisyonları olduğunu ifade etti.

Oudea, Societe Generale'in bu yılın 6 ayında 1,7 milyar avro kar elde ettiğini hatırlatarak, bankanın sermayesini güçlendirmeye çalıştığını ve bu açıdan hiçbir problem olmadığını vurguladı.

Fransa'nın notunun düşürülebileceği söylentilerine ilişkin CNBC'ye açıklamalarda bulunan Oudea, bir ülkenin kredi notunun bir basamak düşürülmesinin günün sonunda diğer ülkelerin de başına aynı şeyin geleceğinin düşünülmesini şaşırtıcı bulduğunu dile getirdi.

Oudea, kredi derecelendirme kuruluşlarının Fransa'nın kredi notunu teyit ettiklerini hatırlatarak, Fransız hükümetinin kamu borcunu azaltmak için elinden geleni yapmaya devam edeceğine, bu nedenle not indirimini gerektirecek herhangi bir durumun söz konusu olmadığına dikkati çekti.

Ülkenin ikinci büyük bankası Societe Generale'in hisseleri dün, Avrupa ülkelerinin tahvillerindeki pozisyonundan dolayı yüzde 15'lere varan oranda değer kaybederek, 2008 yılının ekim ayından bu yana en düşük seviyeyi gördü.

Societe Generale hisseleri, Paris Borsası'nın açılışında yüzde 8,9 oranında değer kazanarak 24,16 avroya yükseldi.

Avrupa Bankacılık Otoritesi'nin (EBA) 2010 yılı sonu verilerine göre, Societe Generale'in elinde 2,6 milyar avro Yunan tahvili, 3,3 milyar avro tutarında da İtalya tahvili bulunuyor.

Kaynak : haber7.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —