Tarih: 11.08.2011 16:11

Kurtlar Vadisi'ne alacak davası

Facebook Twitter Linked-in

Kurtlar Vadisi Filistin'in Adana'daki çekimleri için dekorasyon işleri yapan Selahattin Orhan, 50 bin liralık alacağını tahsil edemediği gerekçesiyle yapım şirketi Pana Film'e dava açtı.

Bir yıldır alacağını tahsil edemediğini kaydeden Orhan, 'Filmlerde racon kesmekle yiğitlik olmuyor. İnsanların alın terini ve emeğinin karşılığını zamanında vermekle olur.' dedi.

Selahattin Orhan, yaklaşık bir yıl önce Pana Film ile Şahin K. aracılığıyla iş yapmaya başladı. Evrak üzerinde sözleşme yapmayan ve her Anadolu esnafının yaptığı gibi sözlü olarak anlaşan Orhan, iki ay boyunca filmde kullanılan dış ve iç mekanlara ait dekorları tasarlayarak imal etti. Film çekimlerinin Adana'daki ayağında merkez Yüreğir ilçesindeki 63 eve eskitme yaptığını, Mersin yolu üzerindeki Çukobirlik Tesisleri'nde 5 hafta boyunca 17 kişiyle 2 Tır dolusu alçıyla işkence odaları, askeri mekanlar, komuta odası gibi dekorasyonlar yaptığını kaydetti.

Merkez Çukurova ilçesi Kabasakal Mezarlığı yanındaki bir alana 15 metre yüksekliği 50 metre uzunluğunda bir çatışma duvarı ile 2 kuleyi yaptığını aktaran Selahattin Orhan, filmi yapan şirkete aracılık edenlerden malzeme tutarı olan 30 bin lirayı aldığını ancak geri kalan 50 bin lirayı tahsil edemediğini aktardı. Adanalı esnaf, 'Bugüne kadar birçok yere iş yaptım, alacaklarımı zamanında tahsil ettim. Böyle olacağını bilseydim, inanın çalışmazdım. Biz emeğiyle çalışan insanlarız. Yaz ayında 40 derece sıcakta 2 ay film için ayırdım, işçiler yevmiye ile çalışıyor, hepsinin yevmiyeleri puantaj defterinde kayıtlı. Bana ödeyeceklerini söylediler, ancak bugüne kadar arayan soran olmadı. Paramı istiyorum. Bir yıldır bugün yarın diyorlar.' diyerek tepki gösterdi.

Yaptıkları filmlerde racon keserek yiğitlik dersi verenlerin iş yaptırdıkları insanlara emeğinin karşılığının en büyük yiğitlik olduğunu kaydetti. Orhan, Kurtlar Vadisi Filistin için yaptığı çalışmaların karşılığındaki parayı alabilmek için Adana 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açtığını belirterek, 'Hakkımı yasal yollardan arıyorum artık, yapacak bir şey kalmadı.' dedi.

Kaynak : haber7.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —