Tarih: 01.01.0001 00:00 1238

Kanada kemer sıkmaktan vazgeçmeyecek

Kanada Maliye Bakanı Jim Flaherty, küresel piyasalardaki dalgalanmanın aşırı borçlanmadan kaynaklandığını söyledi. Kanada'nun borç azaltma planına bağlı olacağını söyledi

Kanada kemer sıkmaktan vazgeçmeyecek

Kanada Maliye Bakanı Jim Flaherty, küresel piyasalardaki dalgalanmanın aşırı borçlanmadan kaynaklandığını, bu yüzden ''ülkesinin bütçe açığını azaltma planlarına bağlı kalacağını, G-20 ülkelerinin de aynısını yapması gerektiğini'' söyledi.

Flaherty, G-20 ülkelerinin geçen yıl Toronto'daki G-20 zirvesinde bütçe açıklarını 2013 yılına kadar yarıya indirme ve 2016 yılında bu açıkları ortadan kaldırma sözüne bağlı kalmaları çağrısı yaptı.

Kanada'nın bütçesini 2014-2015 yılına kadar dengelemeyi planladığını, diğer ülkelerin de bütçe açıklarını azaltarak mali durumlarını düzene sokması gerektiğini ifade eden Flaherty, ''Bu bir hükümet sorunu. Hükümetler mali durumlarını düzene koymalı. Bu bazı acılara sebep verecek ancak bunun yapılması kesinlikle önemli'' dedi.

Kanada ekonomisinin istikrarlı olduğunu ve küresel piyasalardaki dalgalanmaya rağmen büyüdüğünü belirten Flaherty, ancak küresel ekonomideki belirsizliğin Kanada için açıkça risk oluşturduğunu ifade etti.

G-7 ülkelerinin maliye bakanları hafta sonu yaptıkları görüşmede, küresel piyasalardaki sorunların üstesinden gelmeye yardımcı olmak için birlikte çalışacakları taahhüdünde bulunmuştu.

Kaynak : haber7.com


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.