Tarih: 01.01.0001 00:00 570

Katil zanlısı savunması şaşırttı

Konya'da randevu evine giden şahsı öldüren hayat kadını, 'Tüfek kendiliğinden patladı, şahıs vuruldu.

Katil zanlısı savunması şaşırttı

Şahıs öldü de benim hayatım da mahvoldu' diyerek kendini savundu. Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, bugün görülen duruşmada cinayet zanlısı hayat kadını Meral I.'nın yargılanmasına başlandı. Duruşmaya tutuklu sanık Meram I. ile maktul yakınları katıldı. Olayı anlatan zanlı Meral I, 'Ben hayat kadınıyım. Evi yeni kiraladım, eşyaları getirmiştim. Şahıs beni arayarak 2 arkadaşı ile birlikte evime geldi. Ben rahatsızım diyerek başka bir arkadaşımı onlara temin ettim.

Arkadaşımla odaya girdiler, yarım saat sonra çıkmayınca kapıyı çaldım. Kapı açıldı. Maktule çıkmasını söyleyerek parayı da istedim. Maktul küfür etti, para vermeyeceğini söyledi. Tartıştık, üzerime yürüdü bana tokat attı. Ben de av tüfeğini alıp havaya doğru çevirip doldur boşalt yaptım maktule çevirdim. Tüfek bir anda kendiliğinden patladı. Maktul yaralanıp yere düştü. Tüfeği maktulün arkadaşlarına çevirdim, hemen 112 çağırın yoksa sizi de vururum dedim. Sonra bu evden ayrılıp kendi özel evime gittim, burada polisler yakaladı' dedi.

Mahkeme heyetinin tanıkları dinlemesinin ardından sanık Meral I, 'Tamam ölen öldü de, benim de hayatım mahvoldu. Olayda yalnız ben suçlu değilim' şeklinde konuştu. Maktulün yakınları ise, 'Olayda başka bir şey olduğunu düşünüyoruz. Ali'nin hayat kadını için oraya gittiğini düşünmüyoruz. Ali'nin yanında arkadaşları var, muhtemelen bunlardan birinin bu kadından alacağı var. O yüzden tekrar araştırılsın' dedi.

Mahkeme heyeti dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Olay, 30 Nisan 2011 tarihinde merkez Karatay ilçesi Karaman Caddesi üzerindeki bir evde meydana gelmişti. İddiaya göre, birçok defa silahla yaralama suçundan kaydı bulunan ve hayat kadınlığı yapan 'Rojin' takma adlı Meral I. (41), telefonla görüştüğü Ali C'yi (36) müşteri olarak evine almış, çıkan tartışmada tüfekle vurarak öldürmüştü. Öte yandan, Meral I. daha önce de 2 kişiyi ayağından vurmuş, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

İHA

Kaynak : haber7.com


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.