Tarih: 11.08.2011 13:36

Netaş ilk yarı karlılığını açıkladı

Facebook Twitter Linked-in

Yapılan açıklamaya göre, geçen yılın aynı dönemine kıyasla 4 milyon 717 bin lira daha fazla vergi sonrası net dönem karı açıklayan Netaş'ın, 6 aylık dönem karının satışlarına oranı ise yüzde 9,4 olarak gerçekleşti.

Netaş Genel Müdürü C. Müjdat Altay, bilgi teknolojilerinin telekomünikasyon pazarıyla yakınsamasına paralel stratejileri doğrultusunda, teknoloji servisleri, sistem entegrasyonu ve savunma iletişimi alanlarında Türkiye'de ve bölgede büyüme hedeflerini, karlılığı ön planda tutarak gerçekleştirdiklerini belirterek, şu görüşlere yer verdi:

''Bu stratejimizi, yılın ilk çeyreğinde olduğu gibi, Nisan–Haziran döneminde de karımızı geçen yıla göre artırarak, başarıyla sürdürüyoruz. Yenilikçiliğe ve ARGE'ye dayalı, katma değeri yüksek, inovatif ürün ve hizmetler, her zaman olduğu gibi en büyük önceliğimiz.

Netaş olarak, Türkiye'nin 2023'teki 500 milyar dolarlık ihracat hedefini gerçekleştirmesine katkı sağlamak üzere, yurtdışı faaliyetlerine ağırlık veriyoruz.

Yeni nesil iletişim teknolojilerini, katma değerli servisleri ve uygulama yazılımlarını, Türk cumhuriyetleri başta olmak üzere, Kuzey Afrika, Doğu Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinde kurmayı amaçlıyoruz.''

Kaynak : haber7.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —