Tarih: 01.01.0001 00:00 623

Osmanlı usulü polisiye dizi geliyor

Kemal Tahir'in 1991'de sinemaya da uyarlanan romanı 'Kurt Kanunu', Kurtlar Vadisi'nin yapımcısı Pana Film tarafından TRT için dizi film olarak çekiliyor.

Osmanlı usulü polisiye dizi geliyor

Çekimleri devam eden dizi için en önemli platolardan biri Göztepe'de kuruldu. Rıdvanpaşa Sokak üzerinde bulunan ve halk arasında, 'Polis Ziya Bey Evi' olarak bilinen 1940'lı yıllarda yapılmış üç katlı bu köşk, 60'lı yıllarda da And Film tarafından çekilen başka bir filme ev sahipliği yapmıştı. Sonbahar'da gösterilmeye başlayacak olan dizinin esinlendiği roman ilk kez 1969'da basılmıştı.

Birçok eseri filme çekildi

Pana Film'in yapımcılarından Bahadır Özdener, dizinin 13 ile 26 bölüm arasında planlandığını belirtti. Yönetmen Halit Refiğ'in, Kemal Tahir'in 'Yorgun Savaşçı' romanından uyarladığı 'Yorgun Savaşçı' filmi de Türk sinema tarihine yakılan ilk film olarak geçmişti. Yazar Kemal Tahir, romanlarının yanı sıra kendi hayat hikayesiyle de sinemada boy gösterdi. Kadir İnanır ve Hülya Koçyiğit'in oynadığı 'Karılar Koğuşu'nda da Kemal Tahir'in Malatya Cezaevi'nde yattığı 3 aylık bir dönem anlatılmıştı.

SANKİ SİNEMA İÇİN YAZILMIŞ

İttihatçı kurtların trajik hikayesi Cumhuriyetin en netameli dönemlerinden biri olan 'İzmir Suikasti' olayına karışan ve karıştırılanların trajedisini konu alan romanda, İttihatçı kadroların nasıl tasfiye edildiğini öğrenmek mümkün. Kemal Tahir'in en sevilen eserlerinden olan roman, ilk kez 1991 yılında sinemaya aktarılmıştı. Yönetmenliğini Ersin Pertan'ın yaptığı ve aynı isimle beyazperdeye uyarlanan filmde Berhan Şimşek, Şahika Tekand, Yılmaz Zafer, Aslı Altan, Rasim Öztekin, Yasemin Alkaya, Bennu Gerede, Suna Selen ve Cem Davran rol almıştı.

Kitapla İlgili Teknik Bilgi Ve Sipariş Şartları İçin Bu Linki Kullanabilirsiniz...

Kaynak : haber7.com


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.