Tarih: 01.01.0001 00:00 896

Çin, Uygur'a leopar komandolarını yolluyor

Çin'in kuzeybatısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ne güvenlik önlemlerinin güçlendirilmesi için leopar komandoları yollanacağı bildirildi.

Çin, Uygur

China Daily gazetesi, yerel polis makamlarına dayandırdığı haberinde leopar komandolarının, Kaşgar şehrine 460 kilometre uzaklıktaki Aksu'da konuşlandırılacağını Kaşgar ile geçen ay polis karakoluna saldırı olduğu belirtilen Hotan kentinde terörle mücade görevini yerine getireceğini yazdı. Birliğin ayrıca 1-5 Eylül tarihlerinde Urumçi'de düzenlenecek Çin-Avrasya Fuarı'nın güvenliğinin bir bölümünü de oluşturacağı belirtiliyor.

Çin makamlarının ''planlı terörist saldırı'' ve faillerinin Pakistan'da eğitim gördüğü'' iddialarını dile getirdiği Hotan'daki olaylarda en az 14 kişi ölmüştü.

Halk Silahlı Polisi'ne bağlı bir birim olan leopar komandoları terörle mücadele, isyanları bastırma, bombaları imha etme, kaçırma olaylarına müdahale etme gibi özel görevler üstleniyor. 2002 yılında kurulan birim 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları sırasında da görev yaptı.

Çin Komünist Partisi Sincan bölgesi sekreteri Can Çunşien, kısa süre önce halkın güvenliğini sağlamak ve yeni terörist saldırılarını önlemek için sert ve etkili önlemler almak zorunda olduklarını savunmuştu.

Kaynak : haber7.com


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.