Tarih: 01.01.0001 00:00 600

Türk sinemasının ABD'ya açılan penceresi

Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali Belgesel ve Kısa Film Yarışması, Türkiye ve yurt dışından yönetmen ve yapımcıları bekliyor.

Türk sinemasının ABD

Bu yıl 16'ıncısı düzenlenecek ve 29 Ekim-15 Aralık tarihlerinde yapılacak olan Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Belgesel ve Kısa Film Yarışması'na başvuru süresi 17 Ağustos'ta doluyor. Bu çerçevede, yarışmaya, Türkiye ve yurt dışındaki tüm yönetmen ve yapımcılar, herhangi bir konu kısıtlaması olmadan başvurabiliyor, ancak her yönetmen ve yapımcı yalnızca 1 yapımla yarışmaya katılabiliyor. Bunun yanında, filmlerin festival tarihinden önceki iki yıl içinde çekilmiş ve İngilizce veya İngilizce altyazılı olması gerekiyor. 2006 yılından beri düzenlenen Kuzey Amerika'nın 'ilk ödüllü Türk belgesel ve kısa film yarışması' olduğu belirtilen yarışmanın jürisinde Harvard Film Arşivi Direktörü Haden Guest, Boston Phoenix gazetesinin film eleştirmeni Peter Keough, Boston Güzel Sanatlar Müzesi Film Kuratörü Carter Long gibi film konusunda saygın isimler yer alacak.'YARIŞMA TÜRK SİNEMASININ ABD'YE AÇILAN PENCERESİ'Belgesel ve Kısa Film Yarışması'nın finalist filmleri, 1-8 Aralık tarihlerinde Boston Güzel Sanatlar Müzesi ve Boston Üniversitesi'nde seyirciyle buluşacak. Seyirciler de 'En İyi Belgesel' ve 'En İyi Kısa' filmini belirlemek için oy kullanabilecek.Ödül alan filmler, 2012 yılında 11. Boston Türk Film Festivali programında gösterilecek.Yarışma-dışı gösterim programlarının yer alacağı da yer alacağı yarışma ve başvuru hakkında daha fazla bilgiye www.BostonTurkishFestival.org adresinden ulaşılabilecek.Festival direktörü Erkut Gömülü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yurt dışında bir film yarışması geleneğinin oluşturulmasına ve sürdürülmesine öncülük etmekten büyük heyecan duyduklarını söyledi.Yarışmanın Türk sinemasının ABD'ye açılan 'penceresi' olduğunu belirten Gömülü, yarışmaya katılan filmlerin genel düzeyi nedeniyle Türk sinemasının geleceğinden çok umutlu olduklarını kaydetti. Gömülü, tüm yönetmenleri ve yapımcıları 16. Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali Belgesel ve Kısa Film Yarışması'na katılmaya davet etti.

Kaynak : haber7.com


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.