Tarih: 01.01.0001 00:00 526

Erdoğan'dan Hacı Bektaş-ı Veli mesajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Hacı Bektaş-ı Veli’yi Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Erdoğan

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gönül iklimini zenginleştiren, Anadolu’nun manevi mimarları arasında yer alan en önemli şahsiyetlerden birinin de Hacı Bektaş-ı Veli olduğunu belirterek, “Hacı Bektaş-ı Veli’nin düşünce ve öğretileri, sadece Anadolu’yu etkilemekle kalmamış, Balkanlar’dan Azerbaycan’a kadar geniş bir coğrafyayı aydınlatmıştır. Üzerinde yaşadığımız topraklar, bugün hâlâ barış, kardeşlik, sevgi ve hoşgörü yurdu olarak anılıyorsa, bunu Mevlana Celaleddin-i Rumî, Yunus Emre ve Hacı Bektaş-ı Veli gibi büyük bilgelere borçluyuz” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Hacı Bektaş-ı Veli’yi Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başbakan Erdoğan bu toprakların geçmişte yaşamış büyük gönül erlerinin çağları aşan mesajları ve eserleri sayesinde barış, huzur ve birlikte yaşama idealinin sembolü olduğunu bildirdi. Erdoğan, “İnsanımızın gönül iklimini zenginleştiren, Anadolu’nun manevi mimarları arasında yer alan en önemli şahsiyetlerden biri de Hacı Bektaş-ı Veli’dir. Hacı Bektaş-ı Veli’nin düşünce ve öğretileri, sadece Anadolu’yu etkilemekle kalmamış, Balkanlar’dan Azerbaycan’a kadar geniş bir coğrafyayı aydınlatmıştır. Üzerinde yaşadığımız topraklar, bugün hâlâ barış, kardeşlik, sevgi ve hoşgörü yurdu olarak anılıyorsa, bunu Mevlana Celaleddin-i Rumî, Yunus Emre ve Hacı Bektaş-ı Veli gibi büyük bilgelere borçluyuz” dedi. Başbakan Erdoğan mesajına şöyle devam etti:

“İnanıyorum ki, onların asırlar önce gönüllerimizde ve zihinlerimizde yaktıkları ışık, dün ve bugün olduğu gibi yarın da tüm insanlığı aydınlatmaya devam edecektir. Bu düşüncelerle, Hacı Bektaş-ı Veli’yi Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri’nin, barış kardeşlik ve hoşgörü çerçevesinde birlik ve beraberliğimize güç katmasını diliyor, bu vesileyle bütün vatandaşlarımızı sevgiyle selamlıyorum.'

Kaynak : haber7.com


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.