GÜNCEL 16.08.2011 11:04:50 557 0

Hedef 'Dünyayı Hristiyanlara yönettirmek' mi?

Cumhuriyetçi Parti’nin 2012 seçimleri için önde gelen adayları Michele Bachmann ve Rick Perry’nin ülkenin İncil’le yönetilmesini isteyen hareketle bağlantıları olduğu ortaya çıktı.

Hedef

Teksas Valisi Rick Perry önceki gün başkan aday adayı olduğunu açıkladı. Michele Bachmann ise ilk anketlerde önde gidiyor.

ABD’nin eski Başkanı George W. Bush’un danışmanları arasında ‘Christian Reconstructionism’ isimli yapılanmadan bir kişi olduğu ortaya çıktığında kıyamet kopmuştu. Zira, bu kişiler Tanrı’nın ulusları yönetmek için Hıristiyanlara yetki verdiğini, Amerikan anayasasının yerini İncil’in almasını, eşcinsellerin asılmasını, köleliğin geri gelmesini savunuyordu. Kimse bu gruptan bir kişinin Cumhuriyetçi Parti’nin zirvesine çıkabileceğini düşünmemişti. Ancak 2012 başkanlık seçimlerine adaylığını koyan üç Cumhuriyetçi, Bush yönetimini mumla aratacak gibi görünüyor.

Milliyet'in haberine göre, adaylardan Rick Perry ve Michele Bachmann’ın Christian Reconstructionism hareketinin bir kolu olan Dominasyon’a bağlı olduğu ortaya çıkarken, üçüncü aday iş adamı Mitt Romney ise modern hayata karşı çıkan, çokeşliliği benimseyen Mormon mezhebinin üyesi.

BACHMANN İLK SINAVI GEÇTİ

Amerikalı gazetecilerin yaptığı incelemeler, pazar günü düzenlenen festivalde anketlerde birinci gelen Bachmann ile Perry’nin Dominasyon hareketiyle yakın olduğu, konuşmalarında sık sık bu hareketin liderlerinin eserlerinden alıntılar yaptığını ortaya çıkardı. Bachmann’ın, Dominasyon görüşünü benimseyen ‘Truth in Action Ministries’ hareketine yakın olduğu biliniyor. Bachmann, kilisenin yanı sıra, bir televizyon kanalına sahip olan Truth in Action Ministries’in bir belgeselinde konuşmacı olarak yer almıştı.

‘SİYAHLAR KÖLE OLMALI’

Bachmann burada kürtaj karşıtı söylemlerde bulunmuş ve kilise için alınan yüzde 10 dışında devletin vergi almaması gerektiğini savunmuştu. Bachmann, internet sitesinde Truth in Action Ministries’in yöneticilerinden George Grant’ın Amerikan iç savaşını “Hıristiyan Güney’in Tanrısız Kuzey” ile mücadelesi olarak tanımlayan, siyahların köle yapılmasının Tanrı’nın isteği olduğunu savunan kitaplarını öneriyor.

TANRI GÖREVLENDİRİYOR

Rick Perry’nin ise yine Dominasyon görüşlerini benimseyen ‘The New Apostles’ hareketi ile yakın bağları var. Hareket, ABD’de Hıristiyan toplumunun oluşturulmasını savunuyor. Aile, din, sanat, eğlence, medya, hükümet, eğitim ve iş dünyasının Tanrı’nın, yani kendi adamlarının kontrolünde olmasını amaçlıyorlar. Perry, 6 Ağustos’ta Tanrı’nın ABD’yi kurtarması için dev bir dua toplantısı düzenlemişti.

BUSH’U MUMLA ARAYACAKLAR

George W. Bush, Protestan Kilisesi’nin muhafazakar kesimi olan Evanjeliklerin üyesi. Evanjelikler kürtaja karşı çıkıyor, okullarda Hıristiyanlık derslerinin okutulmasını talep ediyor. Evanjeliklerin “Hıristiyan bir Amerika” oluşturmak istediği iddia ediliyor. Liberal yorumcular, dine sık sık atıfta bulunan Bush’un kilise ve devlet ayrımını aşındırdığını söylüyordu.

Kalvinist teorisyen R. J. Rushdoony’nin 1960’larda kurduğu Christian Reconstructionism’in hareketinin bir kolu olan Dominasyon, dünyayı Hristiyanların yönetmesi, Hristiyan olmayan ülkelerde de Hristiyanların sözünün geçmesi gerektiğini, Hıristiyan olmayan kişilerinse yönetimin kutsallığı bozduğunu savunuyor. Sivil hukukun yerini de İncil’in almasını amaçlıyorlar.

MİLLİYET

Kaynak : haber7.com


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.