Tarih: 01.01.0001 00:00 375

Kaddafi muhaliflere Scud füzesi kullandı iddiası

Libya'da Kaddafi güçlerinin muhaliflere karşı ilk kez Scud füzesi kullandığı ileri sürüldü.

Kaddafi muhaliflere Scud füzesi kullandı iddiası

Amerikan CNN televizyonunun haberine göre, Kaddafi güçleri pazar gecesi Sirte'nin doğusundan fırlattığı Scud füzesiyle Brega'daki muhalifleri vurmaya çalıştı. Haberde, füzenin hedefini yaklaşık 80 kilometre şaşırdığı ve çöle düştüğü bildirildi.

1950'li yıllarda geliştirilen eski Sovyetler Birliği füzeleri olan Scudlar, isabet konusunda başarısız olarak değerlendiriliyor. Eski Sovyetler Birliğinin çok sayıda ülkeye ihraç ettiği Scud füzeleri, 1990'daki Körfez Savaşı'nda eski Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin tarafından da kullanılmıştı.LİBYALI MUHALİFLER, KADDAFİ GÜÇLERİYLE GİZLİ GÖRÜŞME İDDİASINI YALANLADI

Libyalı muhalifler, Muammer Kaddafi güçleriyle Tunus'un Cerba adasında gizli görüşme yapıldığı iddiasını yalanladı.

Muhaliflerin kurduğu Ulusal Geçiş Konseyinin başkan yardımcısı Abdül Hafız Goga, Bingazi'de yaptığı açıklamada, 'Kaddafi rejimiyle görüşme veya pazarlık yok. Ne Tunus'ta ne de başka bir yerde...' diye konuştu.

Tunus güvenlik kaynakları, muhalifler ile Kaddafi rejimi temsilcileri arasında Cerba adasında pazar gecesi gizli görüşme yapıldığını öne sürmüştü.

Daha önce de benzer haberler yayımlanmıştı.

Kaynak : haber7.com


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.