Tarih: 01.01.0001 00:00 365

Dışişleri Bakanlığı Irak’taki saldırıları kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Irak'ta başta Kut olmak üzere, Kerkük, Bağdat, Diyala, Tikrit, Necef ve Kerbela dahil ülkenin pek çok şehrinde çok sayıda insanın yaşamını yitirdiği saldırıları kınadı.

Dışişleri Bakanlığı Irak’taki saldırıları kınadı

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Irak'ta 66 kişinin öldüğü, 230 kişinin yaralandığı saldırıların üzüntü ve endişeyle öğrenildiği belirtildi. Bu terör eylemlerinde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileyen Dışişleri Bakanlığı, 'Irak'ta istikrarın tesisini engellemeye matuf bu menfur terör eylemlerini şiddetle kınadığını' vurguladı. Açıklama şöyle devam etti: 'Irak halkının bu saldırılar karşısında sağduyu ile hareket edeceğine ve Irak'ta istikrarsızlığı körüklemek isteyen çevrelerin tertiplerini boşa çıkaracağına olan inancımız tamdır. Türkiye'nin Irak'ta kalıcı güvenlik ve istikrarın sağlanması amacıyla Irak halkına her desteği vermeye devam edecektir.'

Kaynak : haber7.com


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.