GÜNCEL 18.08.2011 07:29:55 586 0

Bakan Yazıcı: PKK'nın ikna kampları var

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, PKK'nın sınır içinde ikna mekanları olduğunu söyledi. AKşam yazarı Çiğdem Toker'e konuşan Yazıcı çarpıcı tespitlerde bulundu.

Bakan Yazıcı: PKK

Çiğdem Toker'in köşe yazısıGümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Hakkari'de askerimizin şehit düştüğü haberini duyduğumuz dakikalarda görüştük. Geçici olarak kullandığı Ulus'taki tarihi Gümrük Müsteşarlığı binasındaki makamına girdiğimde, bir süre kıpırtısız bir ifadeyle izlediği TV ekranından başını kaldıramadı. 'Biz burada kahroluyoruz. Ya o ateş düşen ocaklar?' dedi önce. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 'Bıçak kemiğe dayandı' sözüyle somutlaşan terörle mücadeledeki 'yeni strateji'nin karşılığının neler olduğunu sordum. Bundan böyle 'Güvenlik güçlerinin çok daha yoğun ve etkin' faaliyet göstereceğini vurguladı Yazıcı. Donanım, ekipman, araç-gereç? 'Hayır' dedi Bakan Yazıcı: 'Güvenlik güçlerimizin bugüne kadar bize bildirip karşılanmayan ihtiyaçları yok'. O zaman terörle mücadele alanında, bugüne dek uygulanan yöntemlerden daha farklı hangi yolların izleneceği soruma ise temkinli bir ifadeyle şu değerlendirmeyi yaptı:İKNA KAMPLARI VAR'İstihbarat raporlarına göre terör örgütüne katılımlar azalmıyor, artıyor. Neden? Orada büyük sorun var. Bölgeye bugüne kadar gitmeyen hizmetler gitti. Altyapı, sağlık, ulaştırma, sosyal yardımlar. Başbakan'ın bütün kızgınlığı bundan. Hala neden adeta askere gider gibi gidiyorlar.  Kendi aralarında iletişim kurdukları merkezler var. Hareket planı belirledikleri ikna mekanları. Karargah demeye dilim varmıyor, buralarda karar aldıktan sonra eylem yapıyorlar.''PJAK'IN BAŞINDA BİR TÜRK'Açık söylemese de Bakan Yazıcı'nın 'ikna merkezi' olarak nitelediği sınırlarımız içindeki bu mekanlara güvenlik güçlerinin yoğunlaşacağı izlenimini edindim. Yazıcı, bir de anekdot aktardı. Kısa süre önce Yazıcı'nın ziyaretine İran Büyükelçisi Bahman Hosseinpour gelmiş. İran'ın Kandil'e dönük operasyonu sırasında gerçekleşen 'nezaket amaçlı' bu ziyarette, Büyükelçi, 'PJAK'ın başındaki kişinin bir Türk olduğunu' söylemiş.PKK'nın finans kaynaklarının kurutulması konusunda, bakanlığın gümrük alanını ilgilendiren bir yeni düzenleme olup olmayacağı konusunda Yazıcı, 'Ticaret de yapıyorlar. Gelirleri örgüte aktarıyorlar' dedi.Ticaret özgürlüğü ve liberasyonun bu anlamda bir dezavantaj gibi görünmekle birlikte, geçen yıl sonuçlandırılan Ambarlı ve Halkalı'daki soruşturmada tespit ettikleri bazı şirketlerin bilgilerini MASAK ile istihbarat birimlerine bildirdiklerini söyledi.Bugünkü Milli Güvenlik Kurulu'nda ele alınacak strateji unsurlarının, önümüzdeki pazartesi Bakanlar Kurulu'na gelmesi bekleniyor.Akşam

Kaynak : haber7.com


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.