SİLİVRİ 19.08.2011 13:37:00 4292 0

Mini Mini Birlere İlk Okul Çantaları Başkan Özcan Işıklar’dan

Göreve geldiği günden bu yana ilçe genelindeki eğitim kurumlarına yaptığı yatırımları anlatarak konuşmasına başlayan Başkan Işıklar; “Belde belediyelerinin birleşmesiyle birlikte ilçemizde 71 okulumuz oldu.

Mini Mini Birlere İlk Okul Çantaları Başkan Özcan Işıklar’dan
Birleşmenin de getirdiği ihtiyaçları ve okullar arasındaki farklılıkları hızlı bir şekilde gidermeye çalıştık. Boya ve temizlik malzemesi temini, fiziki şartların düzelmesi, binaların onarımı, temizliği, bahçe peyzajı gibi fiziki birçok konuda eğitim kurumlarımıza destek sağladık, tüm okullarımıza Akıllı Tahta hediye ettik. Bu yıl daha farklı bir çalışma yaparak okullarımıza yaptığımız desteği, öğrencilerimizle de ilişkilendirmek istedik. Çocuklarımızı Yaz Spor Okullarımızla ve Kültür Merkezi’mizde sosyal ve kültürel aktivitelerimizle çevreledik. Şimdi de okula yeni başlayan çocuklarımızın heyecanına ortak olmak ve onları geleceğe hazırlamak için kamusal tarafsızlıkla, birinci sınıfa başlayan tüm öğrencilerimize eğitim seti hediye edeceğiz. Yerel yönetimlerin artık böyle sorumlulukları üstlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ailelerimizi de bu telaşın içerisinden çıkarmak, çocuklarımızın geleceğinden beklenti içerisinde olduğumuzu hissettirmek istiyoruz. Zengin fakir ayırmadan, sosyal sorumluluk projesi olarak başlattığımız bu çalışmamızı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte sürdürüyoruz. Okulun bahçesine bırak, ondan sonra ne hali varsa görsün anlayışı artık geçerli değil. Bu ihtiyacı Silivri Belediyesi ve Silivri İlçe Müdürlüğümüz ile birlikte bir görev haline getirerek, çalışmamızı gelenekselleştirip, sürekliliğe dönüştürmek istiyoruz.” Dedi.
 
Çocukların Geleceğine Yatırım
Sadece eğitim kurumlarının değil, o çatı altında yetişen çocukların da düşünülmesi gerektiğinin altını çizen Işıklar; “Bu konuda ihtiyaçların belirlenmesi ve dağıtımı ile ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İkram Kayapınar’ın gerçekten büyük desteklerini alıyoruz. Bu hep birlikte hayata geçirdiğimiz bir iş birliği projesi. Öğrencileri bir devlet anlayışı ile sarıp sarmalayan, onların da geleceğini düşünen bir devlet yönetimi anlayışını yerleştirmeyi amaçlıyoruz. Bunun örnek oluşturacağına inanıyorum. Başta İkram Hocamız olmak üzere, projemize destek veren tüm öğretmenlerimize, okul müdürlerimize huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyorum. O çocuklar bizim. Onların geleceğe hazırlanması konusunda yerel yönetim olarak üzerimize düşeni yaparak, eğitim kurumlarımızın sadece şekliyle, boyasıyla değil, içinde yetişen çocuklarımızla da ilgilenmemiz gerektiğini düşünüyoruz” dedi.
 
Sette Yok Yok
İlçe genelinde birinci sınıfa başlayacak tüm öğrencilere dağıtılacak olan okul setinde; çanta ve beslenme çantası, 40 yapraklı çizgili defter, 40 yapraklı kareli defter, 40 yapraklı güzel yazı defteri, resim defteri, kalem kutusu, kırmızı kalem, 2 adet kurşun kalem, silgi, kalemtraş, 12’li pastel boya, küt uçlu makas, 8’li sulu boya, 3’lü defter kabı, 10’lu el işi kâğıdı, etiket, 4 renk oyun hamuru, sayma seti (abaküs, fasulye, çubuk), boyama kitabı ve iki adet 6’lı kuru boya kalemi olmak üzere 20 ayrı eğitim malzemesi bulunuyor.
 

Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.