BÜYÜKÇEKMECE 27.08.2011 12:27:00 32705 0

Akgün, eğitim her zaman önceliğim olacak!

Kendinin ve ailesinin parasıyla yaptırdığı okuldan adını 7 defa kaldırılmasına gücenmeyen Büyükçekmece belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, eğitim için her türlü katkıyı vermeye her zaman hazır olduğunu söyledi.

Akgün, eğitim her zaman önceliğim olacak!
Kaya Ramada Otel de okul müdürleri ile iftar da bir araya gelen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, eğitim konusunda ilçede nelerin yapıldığını anlattı. Milli Eğitim Müdürü,Müdür Yardımcıları, ve okul müdürlerinin katıldığı iftarda Başkan Akgün 3 okulun tamamlandığı müjdesini verdi. Akgün; “Rosvita Timur İmrağ Endüstri Meslek Lisesi ile birlikte , aile dostlarımdan birine yaptırdığım 26 derslikli Hayriye Duruk Kız Sağlık ve Kız Meslek Lisesi de yakın zamanda bitmek üzere.Bunun dışında ilçemiz de olmamasından dolayı büyük bir eksiklik hissetiğimiz imam hatip lisesini de Gümüşhaneli bir arkadaşımızla beraber   yaptık , oda tamamlandı” dedi. Ahmediye’deki ayıbı ortadan kaldırdık…Başkan Akgün Ahmediye de bulunan Doğuş İlköğretim Okuluna yaptığı ziyarette okulun bakımsızlığı ve küçüklüğünden dolayı şaşırdığını söyleyerek “Ahmediye ‘de Doğuş İlköğretim Okulu’nun   Büyükçekmece’ye yakışmayan bir görünümü vardı. Anadolu’nun unutulmuş köşelerinde görebileceğiniz bir okuldu.Tuvaleti   bile dışarıdaydı. O ayıbı ortadan kaldırdık. Şimdi gidip görün okulu müdürlerin   hepsi o okulda görev almak isteyeceklerdir. Aynı zamanda çok amaçlı düğünlerin, sünnetlerin yapılabileceği küçük temsillerin sahnelenebileceği çok amaçlı   bir salon yanına yapıyoruz. Öğrencilerin ve öğretmenlerin ihtiyacını karşılayacak tam zamanlı biblo gibi bir okul yaptık” şeklinde konuştu.Yeni yapılan okulun ismini oylamayla seçtiklerini de belirten Başkan Akgün “ Temel atma törenine katılan çoğunluğu bayanların olduğu vatandaşlara bu okulun ismini ne yapalım diye sorduk. Kalabalık bir çoğunluğun tercihi ile Zübeyde hanım ilköğretim okulu olmasına karar verdik. Zaten Valilikte yaptığımız protokole de bu şekilde işlettik”şeklinde konuştu.
 
Çakmaklı’ya 3 Müjdeli Haber
Çakmaklı da ki okullarla ilgili de çalışmasının olduğunu belirten Başkan Akgün “Çakmaklı Cumhuriyet Lisesi ve ilk öğretim okulunu bir birinden ayırıyoruz. O okulu da biz yapmıştık ancak şimdi nüfusun artmasıyla beraber okul yetersizleşti. Cumhuriyet ilk öğretim okulunu başka bir isim altında , lisenin karşısına taşıyoruz. 24 derslikli bu ilköğretim okulunun yanı sıra yine buraya bir anaokulu , bir tanede aile sağlığı merkezi yaptırıyoruz” dedi.Başkan Akgün ayrıca Sudi Özkan’la görüşerek Kumburgaza da bir ilk öğretim okulu kazandıracaklarını belirtti.3 Okula spor salonu müjdesiBüyükçekmece Lisesi, Büyükçekmece Anadolu Lisesi ve Ömer Gültekin –Yavuz Selim İlköğretim Okulunun ortaklaşa kullanacağı bir spor salonu inşa edeceklerini söyleyen Başkan Akgün “Sorumluluğu Büyükçekmece Lisesi müdüründe olmak şartı ile 3 okulun ortak kullanacağı bir çok amaçlı spor salonu yapacağız. Bu çok amaçlı salonumuzu Kırkpınar ağası Seyfettin Selime yaptırarak ismini de bu spor salonumuza vereceğiz.Bu salonun içinde 250 kişilik tiyatro salonu, FİFA ölçülerinde 300 kişilik izleyici kapasiteli basket ve voleybol sahası da olacak” şeklinde konuştu .
 
 
Hiç Kimse Beni Eğitimden Soğutamaz
Okul isimlerinin protokolde yazıldığı gibi kalacağını belirten Başkan Akgün konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “Benim adımı taşıyan okulun ismini sürekli değiştiriyorlar.O bizim ayıbımız değil ,onların ayıbı.Zannediyorlar ki ,başkan üzülür sinirlenir, ben okul yaptırırken kendi ismimi verdirmedim ,o dönemin bakanın isteğiyle benim ismim verildi ve protokole yazdırdı.”Başkan Akgün okullara kendi yada yakınlarının isimin vermekten imtina ettiğini belirterek “İstesek bu yerlere kendimizin ,ailelerimizin babalarımızın ismini veririz. Ancak dikkat ediyorsanız Atatürk, Cumhuriyet, Zübeyde Hanım gibi isimler koyuyoruz. Ayrıca 2012 de yapılmak üzere Mimaroba da ilkokul ve lise için bir kaç sponsorla daha görüşüyoruz.Yapılan , yapılmakta olan okullar ve yapılacak olan okullarla birlikte Türkiye’nin eğitim alt yapısı bakımından en iyi ilçesi olacağız” dedi. Şu an Büyükçekmece de ilköğretimde her sınıfa 33 , liselerde de 30 öğrenci düştüğünü belirten Başkan Akgün okul müdürlerine şunları söyledi; “Bu 6 okul devreye girdiğinde eğitim alt yapısında Avrupa standartlarını da geçmiş olacağız.Bu benim kendime ilk hizmete geldiğim günden bu güne kadar koyduğum bir hedefti. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ,belediye başkanlığı görevinde olsam veya olmasam dahi eğitim-öğretimin gelişmesi için çabalamaya her zaman devam edeceğim.“
 
Büyükçekmece Ye İki Yeni Üniversite
Üniversite yerleşkelerinin Büyükçekmece’ye taşınmasında ilerleme kaydettiklerini belirten Başkan Akgün “1000 dönüm arazi üzerine kurulacak yeni bir üniversite için görüşmelerimiz devam ediyor.Bunun yanında bir başka üniversitemiz gerekli alt yapı çalışmalarını tamamladıktan sonra hizmete girecek. Ayrıca Milli Eğitim Vakfı üniversitesi de merkezini Büyükçekmece’ye taşıyacak ” dedi.
 
Metro Mutlaka Gelecek
Büyükçekmecelilere metro müjdesi de veren Başkan Akgün “Büyükçekmece’ye havaalanından Kumburgaz’ın altına kadar metro geliyor. Ulaştırma bakanlığı bu yıl ihalesini yapacak. Bu proje de hayata geçtiğinde en az 10 okul daha, 3 ya da 4 üniversite daha Büyükçekmece’ye mutlaka gelmiş olacak.O zaman Büyükçekmece tam anlamıyla bir eğitim kampüsü haline gelelecek. Bütün yazlıkçıların evi ,öğrencilerin evi olacak. Hem evler çürümeyecek hem de ev sahipleri 2-3 kuruş para kazanmış olacak ”şeklinde konuştu. Okulların boya,badana ,çevre düzenlemesi gibi ihtiyaçlarını da gidermeye devam edeceklerini belirten Başkan Akgün “Ceketimi satarım ama eğitime katkı sunmaktan geri durmam. Benim Milli Eğitim davamda siyaset olmaz . Bu yüzdende daima eğitime yatırım yapmaya devam edeceğim. Bizim hedefimiz eğitim konusu başta olmak üzere her alanda Avrupa standartlarına ulaşmak hatta geçmektir ”dedi.

Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.