Tarih: 27.08.2011 12:45

Has Parti Bağcılar Teşkilatı İftar da buluştu

Facebook Twitter Linked-in

Bu anlamda henüz yeni bir parti olmasına rağmen adından sıkça söz ettiren Halkın Sesi Partisi de gerek il teşkilatları gerek ilçe teşkilatları çalışmalarını sürdürüyor. Genel Başkanları Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’ un da katıldığı başta İstanbul İl Başkanlığı’ nın Somali’ ye yardım kapsamında 13 Ağustos Cumartesi günü Eski Galata Köprüsü üzerinde verdiği yaklaşık 2000 kişilik iftar yemeği ve sonrasında ilçe başkanlıklarının programları devam ettiriliyor.
 
Bu konuda Has Parti Bağcılar İlçe Başkanlığı da imkanları dahilinde elinden geleni yapıp teşkilatını motive edici programlar düzenliyor.  20 Ağustos Cumartesi günü Has Parti Bağcılar İlçe Başkanlığı‘ n da yerel medya kuruluşlarının da katıldığı ülkemizde yaşanan terör olaylarını ve Afrika da yaşanan kuraklık ve açlığı konu alan 120 kişilik mütevazi İftar Programında da halkın aynası olduğunu gösterdi.
 
 İftardan önce hoş sohbetlerin yaşandığı program, dua ile başladı. Sunumun Teşkilatlanma Başkanı Ahmet Güven tarafından yapıldığı bir saatlik programın açılış konuşması yine Bağcılar İlçe Başkanı Ali Bozkurt tarafından yapıldı. Sayın Bozkurt,  ‘’ Somali de yaşanan açlık, emperyalizmin Müslüman Afrikalılara ödettiği bedeldir. Emperyalist batılı güçler Somali’ yi yıllardır sömürdüğü için bugün milyonlarca insan açlık ve yoksulluğun pençesindedir. Sözde medeniyet denilen batı bugün dünya da bütün kaynakları sömürüp haksızca zenginlik içinde yaşarken, dünyanın her köşesinde müslümanlara zülmü layık görmüşlerdir. Türkiye olarak maalesef bizleri de seyirci tayin etmişlerdir. Bu düzen böyle devam edemez. Rabbim tüm Müslüman kardeşlerimizi hidayete ve huzura erdirsin.’’ Dedi. Sayın Bozkurt ülkemizde yaşanan terör olaylarına da ‘’ Üzerimizde oynanan oyunlara yıllarca göğüs gerdik ve binlerce insanımızı bu uğurda kaybettik. Allah mekanlarını cennet etsin. Fakat bitmesi için mücadele ederken, son zamanlarda terör artarak devam etmekte ve her gün şehit haberlerini  aldıkça yüreklerimiz yanmaya devam etmektedir. Böyle zamanlar birlik ve beraberliği güçlendirmek gerekir. Siyaset yıkıcı değil, yapıcı olmalı ve sorunlara çözüm aramalıdır. Biz Has Parti olarak halkımızın oyunlara gelmemesi için tüm demokratik siyasal haklarımızı kullanarak mücadeleye devam edeceğiz. Birlik ve beraberlik içinde ve asla bölünüp parçalanmadan, siyasal zeminde barışa ve demokrasiye hizmet etmeye devam edeceğiz. Dedi.
 
Sayın Ali Bozkurt’ un açılış konuşması sonrasında Has Parti Bağcılar İlçe Meclis Üyesi Ali Sezai Bahce ‘’ Terör bu ülkede bir Kürt-Türk kavgası değildir, dış mihraklarca planlanan kanlı bir oyundur ve sürdürülemez.’’ dedi. Ardından İstanbul İl Başkan Yrd. Mustafa KADAL ramazan ayının önemine ve bu gibi kritik dönemlerde sivil toplum örgütlerinin önemine değindi.
 
Programın son konuşmacısı yine Has Parti Bağcılar İlçe Başkanı Ali Bozkurt katılımcılara teşekkür ederek, Ramazan Bayramı’nın 1.günü saat 13:00 da Bayramlaşmayı temenni ve tebrikleriyle programı sonlandırdı.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —