Tarih: 01.01.0001 00:00 3709

Binlerce Kişi Bereketi Paylaştı

Küçükçekmece Belediyesi’nin Ramazan ayı boyunca düzenlediği sokak iftarları, Fatih, Atatürk ve son olarak Kemalpaşa Mahalleri’ndeki verilen iftar yemeklerinle sona erdi. Bir ay boyunca 15 mahalleye kurulan sofralarda toplam, 60 bin kişi bir

Binlerce Kişi Bereketi Paylaştı
Küçükçekmece Belediyesi, ‘Sokak iftarlarında buluşalım bereketi paylaşalım’ sloganıyla düzenlediği sokak iftarlarının sonuna geldi. Bolluk ve bereketi aynı sofralarda paylaşan 60 bin Küçükçekmeceli, bir Ramazan geleneğini daha hep birlikte yaşadı.
 
İki Mahallede İftar Şenliği
Fatih Mahallesi’nde yapılan iftara 2500 kişi katıldı. Küçükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcıları ve birim müdürlerin de katıldığı yemekte, Fatih Mahallesi sakinleri oruçlarını birlikte açtı.Bir sonraki gün ise Atatürk Mahallesi Zühtü Şenyuva İlköğretim Okulu bahçesinde 5 bin kişilik iftar sofrası kuruldu. Mahallelinin yoğun ilgi gösterdiği yemeğe AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Bülent Turan, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Başkan Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nail Bölükbaşı ve iş adamları katıldı.
İftarımızı Somali Ve Suriye İle AçtıkRamazanın bolluk ve bereketinin aynı sofralarda bölüşüldüğü yemekte milletvekili Bülent Turan, iftara katılan vatandaşlara teşekkür ederek, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Turan, “Bizler, Ramazan boyunca her akşam vatandaşlarımızla aynı sofrayı paylaşıyoruz. İstiyoruz ki bu ülkede, kadını, erkeği, genci, yaşlısı, fakiri, zengini aynı ruhun sahibi olsunlar. Bu ülkenin birliğini beraber sağlayalım. Olan ufak tefek yanlışların çözümü sosyal barışla mümkündür. Bizler yokluğun ne demek olduğunu bilen insanlarız. O yüzden her tarafta bu sofralar kurulsun istiyoruz. Bundan keyif alıyor, onur duyuyoruz. Biliyoruz ki, komşuluk, yakın olmak değildir sadece. Elimizin ulaştığı her yer komşumuzun hakkıdır. İhtiyacı olan herkes komşuluk şemsiyesinin altındadır. O yüzden iftarımızı Somali ve Suriye ile açtık.” dedi.
Birlik Ve Beraberlik Daha Güzel Yarınlar İçin
Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ise, iftar sofralarında rahmeti, bereketi ve muhabbeti paylaşmanın önemine dikkat çekerek, “Sokak iftarlarındaki güzellik, aynı sofralarda binlerce gönül insanının, aynı muhabbeti paylaşması birlik ve beraberlik içinde, rahmet ayından daha fazla pay alabilmesidir. Bu birlik ve beraberlik bizleri daha güzel yarınlara götürecektir ve ülkemizde yaşanan birtakım talihsizlikleri, ortadan kaldıracaktır.” diye konuştu. 
 Hüzünler Bayram Sevincine Karıştı
Küçükçekmeceliler, Kemalpaşa Mahallesi Nahit Menteşe Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde Ramazan ayının son sokak iftarı için bir araya geldi. İftar yemeğine, AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Gülay Dalyan, Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Kent Konseyi Başkanı Dr. Mustafa Aydın ve başkan yardımcılarının yanı sıra toplam 3500 kişi katıldı. Bu yılın son iftarında olmanın hüznü yaşanırken, yaklaşan bayramın telaşı herkesi sardı.
Türk Olmanın Ayrıcalığı
Tüm ilçe halkının Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramlarını kutlayan Milletvekili Gülay Dalyan, “Ne mutlu bizlere ki binlerce yürek aynı kubbenin altında bir aradayız. Türk olmanın bir ayrıcalığı da budur. Bu vatanı bizlere emanet eden Mustafa Kemal Atatürk’e ve onun silah arkadaşlarına bir kez daha teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 
Ramazan ayı vesilesiyle kurulan sofralarda yaşanan birlik ve beraberliğin tüm Türkiye’yi daha güzel yarınlara taşıyacağını söyleyen Başkan Aziz Yeniay, tüm Küçükçekmece halkına teşekkür ederek, herkesin Ramazan Bayramını kutladı. Küçükçekmece Belediyesi Ramazan ayı boyunca toplam 60 bin kişiyi sokak iftarlarında ağırladı. Öte yandan 150 yaşlı ve engelli ailelerine aş evinden her gün sıcak yemek yardımı yapıldı. İhtiyacı olan 3904 aileye ise gıda dağıtımı yapılırken, 2094 aileye erzak verildi.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.